Påsketjuvstart, italiensk skjønnhet og gamle menn på fylletur

– RiksTV filmleie

Vi har startet nedtellingen til påske, og gleder oss til alt hva ferien har å gi oss, både i form av god mat og drikke, fregner, turer, tid med familien – og ikke minst påskekrim. For å varme opp til vårhøytiden, har vi nå tjuvstartet med å legge inn en rekke gode krimfilmer i filmtjenesten, der du under kategorien Påskekrim finner filmer basert på Skandinavias beste krimforfattere, blant annet Varg Veum og Wallander – og mye annet spennende snadder. Påskekrimfilmene leier du for kun kr 19,- per film.

Gå heller ikke glipp av den danske politi-thrilleren Kvinnen i buret som har premiere denne uka. Se trailer her! I tillegg kan du nå se filmen Den store skjønnheten, årets italienske filmopplevelse, regissert av Paulo Sorrentino. Filmen vant både Oscar, Golden Globe og Bafta for beste utenlandske film i 2014, og har her hjemme fått gjennomgående gode kritikker. 

Her er helgens nyheter for deg med tilgang til Filmleie:

Den store skjønnheten

Jep Gambardella (Tony Servillo) var en gang en lovende forfatter med en prisbelønt debutroman. Han fulgte imidlertid ikke opp karrieren som forfatter, og har nøyd seg med å bedrive kulturjournalistikk og være fremtredende medlem av Romas sosietetsliv. Nå fyller Jep 65 år, og er lei av livet, men når han blir kontaktet av en mann som forteller at hans nylig avdøde kone aldri sluttet å elske ham, vekkes det spørsmål i Jep av åndelig art.

Terningkast 5NRK Filmpolitiet: Regissør Paulo Sorrentino har laget et poetisk fyrverkeri av en film, som er vidunderlig fotografert, imponerende spilt og stilsikkert regissert.

Sjanger: Drama Lengde: 2t 22 min Aldersgrense: 11 år

Last Vegas

Kompisgjengen Billy (Michael Douglas), Paddy (Robert De Niro), Archie (Morgan Freeman) og Sam (Kevin Kline) har vært bestevenner siden barndommen. Billy, som har vært gjengens evige ungkar, skal omsider gifte seg med den unge kjæresten sin. Han inviterer derfor de tre kompisene sine med til Las Vegas for et siste utdrikningslag. Møtet med Las Vegas får de fire mennene i sekstiåra til å forstå at både dem selv og vennskapet deres har forandret seg siden de var unge, men dette hindrer dem ikke i å sette Las Vegas fullstendig på hodet.

Sjanger: Komedie Lengde: 1t 45 min  Aldersgrense: Tillatt for alle

Her er årets påskekrim på TV

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus