Modige kidz, spreke damer, internettnerd, frossen forhekselse – og Justin Bieber

- RiksTV Filmleie

Selv om det for all del for noen, inkludert meg selv, ikke blir påske uten krim, trenger ikke nødvendigvis alle filmene man ser i påsken være spenningsfilmer. På samme måte som man til slutt blir lei av påskemat og gjerne vil ta seg en grandis eller noe annet lettvint, er det fint å kunne slappe av med deilige kvalitetsfilmer, tårevåt dramatikk, hjertebankaction, pute-TV – eller noe annet man setter pris på i hverdagshelgene.

Blant helgens premierer finner vi Kule kidz gråter ikke, regissert av  Katarina Launing, også kjent for Julenatt i Blåfjell. Filmen er basert på boken skrevet av den nederlandske læreren og forfatteren Jacques Vriens, som i 1991 mistet en av sine elever, som døde av leukemi etter å ha kjempet hardt over lang tid. Sju år etter ga Vriens ut boken Achtste-groepers huilen niet, basert på Anke kamp mot kreften. I fjor ble boken filmatisert i Nederland, og nå kan den norske versjonen av denne filmen leies fra filmbiblioteket. 

Her er helgens nyheter for deg med tilgang til filmleie i Ekstra.

God påske fra RiksTV!

Kule kidz gråter ikke

Dette er en sterk, norsk barnefilm om fotballjenta Anja. Hun er aktiv i klassen, med både leirskole og fotballcup foran seg. Etter en tur på legevakta, får Anja beskjed om at hun er alvorlig syk – hun har leukemi. Anja nekter imidlertid å la seg knekke, og kjemper hardt for å få gjennomført planene om leirskole og fotballcup. Dette er en herlig historie om mot, samhold og vennskap under vanskelige omstendigheter. 

Sjanger: Barnefilm Lengde: 1t 42 min Aldersgrense: Tillatt for alle

Optimistene

Hamar har noe de fleste byer ikke har: Et volleyballag bestående av damer fra 66 til 98 år. Til tross for at damene har trent sammen hver mandag i 40 år, har de aldri spilt en ordentlig kamp. Dette vil de imidlertid gjøre noe med, og steller i stand en kamp mot et herrelag bestående av svenske pensjonister – de kaller seg Kruttgrabbarna. Kampstrategien til Lillemor og Elbjørg i slutten av 80-åra, Goro på 98 år og deres lagvenninner er klar: Latter, samhold, hekleblomster – og ikke minst fellesskap. 

Sjanger: Dokumentar Lengde: 1t 31 min Aldersgrense: Tillatt for alle

Den femte statsmakt

I en tid der hemmeligholdelse er alfa omega, og der informasjon ofte er eksplosive saker, forandret internettjyplingen Julian Assange og WikiLeaks spillereglene totalt. Historien begynner med at Assange (Benedict Cumberbatch) slår seg sammen med sin kollega Daniel Domscheit-Berg (Daniel Brühl) for å overvåke de privilegerte og mektige, og på et lavt budsjett skaper de en plattform som tillater varslere anonymt å lekke hemmelige data og belyse lovbrudd hos myndighetsorganisasjoner og bedrifter. Etter hvert som de får tilgang til, og mulighet til å avsløre, den største beholdningen av konfidensielle etterretningsdokumenter i amerikansk historie, stilles det et av vår tids definerende spørsmål: Hva er prisen for å holde på hemmeligheter i et fritt samfunn – og hva er prisen for å avdekke dem? 

Sjanger: Drama  Lengde: 2t 8 min Aldersgrense: 11 år

Frost

En trolldom forhekser et kongedømme til evig vinter, og den legendariske snødronningens hjerte er frosset til is. Den uredde optimisten Anna, som for øvrig også er Snødronningen Elsas søster, bestemmer seg for å legge ut på en reise for å fjerne snødronningen og hennes iskalde forbannelse. Med seg på reisen har hun fjellklatreren Kristoffer og reinsdyret Svein. På den episke reisen gjennom dal og fjell møter de mystiske troll – og blir kjent med den morsomme snømannen Olaf. 

Sjanger: Animasjon/Eventyr Lengde: 1t 48 min Aldersgrense: 11 år

Justin Bieber - Believe

Her er filmen for alle som elsker Justin Bieber og for alle som har stilt seg undrene til fenomenet Justin Bieber. Dette er en dokumentar/konsertfilm hvor vi følger den 19 år gamle superstjernen og hans team mens de jobber på albumet BELIEVE – og lanseringen av den massive turneen som fulgte albumet. Vi får se intervjuer som aldri tidligere er vist, der Bieber gir svar på spørsmål så mange har stilt seg om drivkraften bak ønsket om å lage musikk og om det å vokse opp i rampelyset. Vi får også se mange konsertopptak, og får full tilgang til det som skjer bak scenen. 

Sjanger: Dokumentar Lengde: 1t 32 min Aldersgrense: Tillatt for alle

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus