Forening av øst og vest, apokalypse, Andre verdenskrig og rystende terror fra virkeligheten

RiksTV Filmleie

I løpet av tre uker høsten 2002 levde befolkningen i Maryland, Virginia og Washington D.C. i konstant frykt. Uskyldige mennesker ble skutt på mens de utførte daglige gjøremål; en ung kvinne ble skutt og drept da hun støvsugde bilen sin på en bensinstasjon, mens en gutt på 13 år ble skutt i det han gikk inn på skolen han gikk på. 

Gutten var en av tretten som ble skutt i løpet av disse to ukene. Han var heldig og overlevde, i motsetning til ti av ofrene. 24. oktober ble to personer pågrepet for ugjerningene: en 48 år gammel eks-millitær og en 17 år gammel gutt hadde spesialkonstruert bagasjerommet på en blå Chevrolet Caprice, der de skøt på tilfeldige mennesker fra. I løpet av rettssaken kom det fram at 48-åringen hadde planer om å drepe 30 tilfeldige hvite personer, for deretter å gå løs på gravide. 

John Allen Muhammad ble i 2004 dømt til døden, en dom som ble gjennomført 11. november 2009. Hans makker, Lee Boyd Malvo, ble dømt til livstid

I fjor kom filmen basert på disse hendelsene, som beskriver den unge Lee Malvos vei til å bli medskyldig i denne grusomme terrorhandlingen, og nå kan du se denne filmen, Blue Caprice, eksklusivt i vår filmtjeneste. Se trailer og omtale lenger ned i saken. 

Her er for øvrig helgens anbefalinger for deg med tilgang til Filmleie (og nederst i saken har vi en liten gave til deg): 

Hell on Wheels

Hell on Wheels er en amerikansk TV-serie fra AMC (Breaking Bad, Mad Men) som handler om jernbaneutbyggingen i USA i 1860-årene, der svarte slaver, prostituerte, nybyggere, indianere, kyniske entreprenører og krigstraumatiserte borgerkrigssoldater møtes. Hovedpersonen i serien, Cullen Bohannon (Anson Mount), går fra å være dødsdømt til å bli arbeidsleder på “Hell on Weels”, betegnelsen på jernhestens vei fra øst mot vest. Han prøver samtidig å finne de som ødela familien hans for å hevne seg på dem. I tillegg får vi historier om de andre skjebnene til de som lever nomadisk med jernbanens utbygging. 

Samtlige av seriens 25 episoder er nå tilgjengelig i filmleietjenesten. Hver episode koster kun kr 9,-

Sjanger: TV-serie/Drama Lengde: ca. 42 min per episode Aldersgrense: 15 år

Blue Caprice

I denne psykologiske thrilleren får vi historien til Lee Boyd Malco (Tequan Richmond), en sviktet gutt som lokkes til USA og finner en farsfigur i eks-millitærmannen John (Isaiah Washington), som kjører rundt i en blå Chevrolet Caprice. Inspirert av de grusomme hendelsene i Washington D.C.-området i 2002, forsøker regissør Alexandre Moors å gjenskape hendelsene forut for ugjerningene som ble gjort, sett fra 17-åringen Malcos perspektiv.  

Sjanger: Thriller Lengde: 1t 33 min Aldersgrense: 15 år

This Is The End

Forfatterteamet bak Superbad, Seth Rogen og Evan Goldberg har samlet en rekke Hollywood-kjendiser i denne grove, frekke underbuksehumorkomedien. Rogen, som i liket med resten av skuespillerne spiller seg selv, drar sammen med Jay Baruchel på fest hjemme hos James Franco. Der møter de en rekke Hollywood-yuppier, blant annet Jonah Hill, Emma Watson, Michael Cera og Rihanna. Mens festen er i gang, rammes verden av en stor apokalypse, og mens verden raser sammen utenfor, må festgjengen barrikadere seg i huset til Franco. Det tar ikke lang tid før gjengen begynner å gå hverandre skikkelig på nervene, og med lite forsyninger og stor drittsekkfaktor innenfor de fire veggene, settes vennskapene på en alvorlig prøve. 

Sjanger: Komedie Lengde: 1t 46 min Aldersgrense: 15 år

Saints and Soldiers: Airborne Creed 

Dette er film nummer to i filmene Saints and Soldiers (den tredje, Saints and Soldiers: The Void kommer i løpet av året), som tar for seg hendelser fra Andre verdenskrig, regissert av  Ryan Little. Den første filmen, Saints and Soldiers, kan du nå leie kostnadsfritt helt fram til 22. mai!

15. august 1944 hopper det 517. amerikanske fallskjermregimentet ut over Sør-Frankrike. Oppdraget deres er å bistå og beskytte de alliertes styrker, som marsjerer mot Berlin. De lander imidlertid midt i et fiendtlig territorium, og blir angrepet. I kaoset som oppstår blir tre av fallskjermsoldatene isolert fra gruppen, og i jakten på de andre møter de en gruppe desperate franske motstandsfolk. De beslutter seg for å hjelpe dem med å befri fangede opprørere, og i tråd med regimentet æreskodeks, den såkalte Airborne Creed, risikerer de sine egne liv på aksjonen. 

Sjanger: Thriller Lengde: 1t 34 min Aldersgrense: 15 år

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus