Lars von Trier sjokkerer igjen, Ben Stiller på ekspedisjon, en dinosaur blir voksen – og en hundreåring på frifot

RiksTV Filmleie

Lars von Trier skapte stor medieoppmerksomhet da han for en tid tilbake annonserte at han ville lage en hardpornofilm, og da han i forkant av premieren annonserte filmen Nymphomaniac med filmpostere med bilder av skuespillerne i det de simulerte orgasme.

Filmen, som hadde premiere i desember, forteller historien til en selverklært nymfoman, som gjenforteller sine erotiske opplevelser til mannen som reddet henne etter at hun ble banket opp og forlatt i en bakgate. Filmen inneholder flere eksplisitte sexscener, og har fått omtale verden rundt. Den fire timer lange filmen er en nedkortet utgave av den originale filmen, Nymphomaniac Vol II, som blant annet ble forbudt å vises på kinoer i Romania.

Nymphomaniac er den siste filmen i Triers trilogi Trilogy of Depression, som også består av Antichrist (2009) og Melancholia (2011).

Nymphomaniac har premiere i filmleietjenesten onsdag 7. mai. I mellomtiden kan du se både Antichrist, Melancholia og flere av Lars von Triers filmer i vår filmtjeneste – i tillegg til helgens øvrige filmpremierer:

Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant

Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant er basert på den populære romanen med samme navn, skrevet av Jonas Jonasson. Filmen er regissert av Felix Herngren, som her til lands er mest kjent for TV-serien Solsidan, der han også spiller rollen som Alex.

Allan Karlsson (Robert Gustafsson) har hatt et langt og innholdsrikt liv, der han har støtt på en rekke kjente personer og hendelser som har preget verdenshistorien. Nå nærmer han seg hundre år, og det skal holdes en stor fest på gamlehjemmet. Allan er imidlertid ikke interessert i å feires, og rømmer fra gamlehjemmet på selveste hundreårsdagen – og hopper på en buss på måfå. Problemet er at han har tatt med seg en koffert fylt av penger, og nå er farlige folk etter ham – og Allan Karlsson er atter ute og gjør verden utrygg.

Sjanger: Komedie Lengde: 1t 54 min Aldersgrense: 11 år

The secret life of Walter Mitty

Dette er gjennomgående Ben Stillers film. Han har produsert, regissert – og spiller i tillegg hovedrollen i denne komedien, og det er helt tydelig at den er signert Stillers sedvanlige sjarm.

Vi møter Walter (Ben Stiller), en dagdrømmer med vane for å forsvinne inn i en fantasiverden fylt med heltedåd. Han jobber som fotoarkivar i det nedleggingstruede LIFE Magazine, der han blir nødt til å forlate sin innestengte kontortilværelse for å spore opp forsidebildet til den aller siste utgaven. Han legger ut på leting etter den folkeskye fotografen, spilt av Sean Penn, og begir seg med det ut på et eventyr som overgår alle hans villeste fantasier. Vi møter også Kirsten Wiig som Walters kollega Cheryl – som Walter er temmelig småforelsket i. 

Sjanger: Komedie/Eventyr Lengde: 1t 54 min Aldersgrense: 7 år

Walking with Dinosaurs

Noen kjenner kanskje til TV-serien Walking with Dinosaurs, som gikk på BBC på slutten av nittitallet, som dette 3D-eventyret er basert på. Vi er transportert ca 70 millioner år tilbake i tid, og følger pachyrhinosaurosen Patchis første migrasjon med resten av flokken, gjennom utfordrende natur, skumle møter med farlige kjøttetere og en intern maktkamp om lederplassen i flokken. Vi blir også kjent med dinosaurpiken Juniper, som Patchi forelsker seg i. 

Sjanger: Animasjon Lengde: 1t 27 min Aldersgrense: 7 år

Nymphomaniac

Den eldre, aseksuelle ungkaren Seligman (Stellan Skarsgård) finner en kvinne blodig i en bakgate. Han tar henne med hjem for å pleie henne, og mens hun ligger i sengen hans, forteller hun historien om sitt liv – som sexavhengig. Han lytter intens mens kvinnen, Joe (Charlotte Gainsbourg), gjennom de neste åtte kapitlene i filmen forteller om sine synder; om alle menn hun har hatt sex med, underkastet seg, elsket og hatet. Stacy Martin spiller den unge versjonen av Joe.

Sjanger: Drama/Erotikk Lengde: 4t Aldersgrense: 18 år

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus