Gjensyn med Coen-brødrene, Paranormal Activity – og ikke minst dansesjangeren

RiksTV Filmleie

Coen-brødrene er legender i Hollywood, og det er det god grunn til. De har gitt oss klassiker etter klassiker, blant annet No Country for Old Men, ny-aktuelle Fargo, O’Brother Where Art Thou, The Big Lebowski og Millers Crossing – for å nevne noen. I februar hadde deres nye film Llewyn Davis premiere på norske kinoer, og nå har den endelig premiere i filmtjenesten vår. Se trailer under. 

I tillegg til de sedvanlige premierene i filmtjenesten har vi fra denne helgen også en egen nordisk kategori i filmtjenesten, der vi har samlet suksess- og kvalitetsfilmer fra alle de nordiske landene. De spenner over alle sjangre, med alt fra barnefilmer via komedie og spenning, til sterke drama. Du finner filmer som den finske komedien 21 ways to ruin a marriage, det danske dramaet Nordvest, den svenske filmen Skummtimen med Lena Endre i hovedrollen.

Her er helgens premierer og aktuelle filmer for deg med SMART-boks med tilgang til filmleie: 

Inside Llewyn Davis

Inside Llewyn Davis er Coen-brødrenes kjærlighetserklæring til det gamle New York. Vi befinner oss i New York, og året er 1961. Llewyn Davis (Oscar Isaac) lever fra hånd til munn, sover på venners sofaer, mens han med kassegitaren på slep tar de småjobbene han kan finne. Samtidig forsøker han å gjenskape seg en karriere som folk-musiker etter at duoen han utgjorde med broren opphørte å eksistere ved brorens død. Llewyn Davis står ved et veiskille, men nøler med å velge – og han legger ut på en reise han håper kan forandre alt.
Lydsporet i filmen er produsert av den samme T-Bone Burnett som produserte lydsporet på O Brother, Where Art Thou, og gir oss et troverdig lydbilde av hvordan folk music-scenen høres ut i New York i 1961. I filmen finner vi også et fantastisk skuespillergalleri, med blant annet Justin Timberlake, Carley Mulligan og F. Murray Abraham.

Sjanger: Drama Lengde: 1t 44 min Aldersgrense: 7 år

Make Your Move

Dette er en heit dansefilm fra folkene bak Step Up og Save the Last Dance. De har fått med seg Derek Hough, en av stjernene fra Dancing with the Stars, den amerikanske versjonen av Skal vi danse, og Japans største popstjerne BoA. Donny og Aya møtes gjennom deres felles lidenskap, nemlig dans. Til tross for deres ulike miljø- og familiebakgrunn forelsker de seg, og til tross for advarsler fra familie og venner, lar de kjærligheten til hverandre, og ikke minst til dansen, bestemme. Ut av New Yorks mørke gater og glitrende dansegulv oppstår dermed en moderne Romeo og Julie-historie – full av spektakulære dansescener. 

Sjanger: Drama/Musikal Lengde: 1t 45 min Aldersgrense: 11 år

Paranormal Activity: The Marked Ones

Dette er den femte filmen i Paranormal Activity-serien. Handlingen finner sted i Oxnard, California, der Jesse (Andrew Jacobs) og kompisen Hector (Jorge Diaz) bor med familiene sine. I leiligheten rett under Jesses bodde en nylig avdødd kvinne, som levde et isolert liv. Når vennegjengen er samlet til en fest i Jesses leilighet, bestemmer Jesse og noen av festdeltakerne seg for å undersøke leiligheten og dokumentere det med et kamera. Her finner de en rekke rituelle gjenstander som er brukt til svart magi. Like etter oppdager Jesse at han har fått et merkelig merke på armen.  

Sjanger: Grøsser/Skrekkfilm Lengde: 1t 24 min Aldersgrense: 15 år

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus