Jappe-børshai, amerikanske soldater, farlige tacoriller og en hemmelig skatt

RiksTV Filmleie

Da årets Gullruten gikk av stabelen 9. mai i år, var det flere skjåkværinger som kunne juble med rette. Barneserien TRIO – Odins gull stakk nemlig av med prisen for beste barne- eller ungdomsprogram. Serien er i sin helhet unnfanget, skrevet og produsert på Innlandet – og handlingen er lagt til Skjåk. Første sesong av serien ble vist på NRK Super tidligere i år, og produsentene har allerede bekreftet at det kommer ytterligere to sesonger. Hele sesong 1 er nå å finne i vår filmleietjeneste – og det beste av alt: Første episode kan du se helt kostnadsfritt. 

I tillegg til den spennende krimserien for barn, har vi også en ny animasjonsfilm for de minste i filmleietjenesten, nemlig oppfølgeren til Det regner kjøttboller, samt to filmer basert på virkelige, og totalt ulike, hendelser.

Her er helgens aktuelle filmer for deg med tilgang til Filmleie i RiksTVs underholdningsportal

The Wolf of Wall Street

Martin Scorsese har laget en artig og svært interessant film om den utrolige historien til børshaien Jordan Belfort, spilt av Leonardo DiCaprio, som vant Golden Globe for beste skuespiller tidligere i år. Belfort mister meglerjobben når aksjemeglerselskapet han jobber i går dukken under den såkalte svarte mandagen i 1987. Han bygger imidlertid opp et nytt selskap, Stratton Oakmont, sammen med kompisen Donnie (Jonah Hill). Pengene flommer, og kompisene lever et liv med piker, vin og sang, men siden metodene selskapet bruker er ulovlig aksjehandel, påkalles etter hvert FBIs oppmerksomhet. 

 

Sjanger: Drama/Krim Lengde: 2t 59 min Aldersgrense: 15 år

Lone Survivor

Mark Wahlberg spiller her rollen som den eneste overlevende etter et farlig og ubarmhjertelig oppdrag i de afghanske skoger. Handlingen og Wahlbergs karakter er basert på boken som ble skrevet av Marcus Luttrell, den eneste Navy SEALS-soldaten som kom seg levende ut av det dramatiske oppdraget fra 2005, der fire marinejegere fikk i oppdrag å sette en al-Qaida-enhet ut av spill. Dypt inne i et uinntagelig og farlig afghansk fjellområde, blir den lille gruppen isolert og omringet av et krigslystent Taliban. De er avslørt, og helvete kan bryte løs. 

Sjanger: Action/Drama Lengde: 2t 1 min Aldersgrense: 15 år

Det regner kjøttboller 2

Vi møter vi igjen oppfinneren Flink Lockwood fra film nummer én, der han konstruerte en maskin som kunne gjøre vann til mat. Maskinen spant ut av kontroll, og Flink fikk i siste liten avverget katastrofe. I denne filmen er katastrofen igjen et faktum, når maten maskinen lager blir levende, og matdyrene den har skapt har dannet sin egen verden på en øy. Flink og vennene hans må legge ut på en appetittvekkende ekspedisjon for å atter redde verden, og de må sloss mot farlige tacoriller, rekpanser, ostekopper og andre mektige matdyr. 

Norske stemmer er ved blant annet Jakob Oftebro, Jannecke Øinæs, Nils Ole Oftebro og Stig Henrik Hoff.

Sjanger: Animasjon/Barnefilm Lengde: 1t 34 min Aldersgrense: Tillatt for alle

TRIO  Odins gull

Nora (Naomi Hasselberg Thorsrud) er tolv år, og har akkurat flyttet fra storbyen til Skjåk i Gudbrandsdalen. Her blir hun venner med Simen og Lars (Oskar Lindquist og Bjørnar Lysfoss Hagesveen), og de blir en gjeng som er svært opptatt av rettferdighet. Sammen avslører de store og små mysterier i bygda, men den største av alle er myten om «Odins gull», en skatt som ifølge historien skal ligge nedgravd på et hemmelig sted. 

Sjanger: Krim/Barn Lengde: 10 episoder Aldersgrense: 7 år

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus