Jack Ryan og RoboCop er tilbake!

RiksTV Filmleie

Forfatter Tom Clancy er kanskje mest kjent som forfatter av boken Jakten på Rød Oktober, som ble filmatisert i 1990 med blant andre Alec Baldwin og Sean Connery i hovedrollene. Boken er ifølge den amerikanske forfatterorganisasjonen Mystery Writers of America (MWA) blant de 100 beste kriminalromanene gjennom tidene. I boken møter vi CIA-analytiker Jack Ryan for første gang, en rollefigur Clancy senere spant videre på – som vi finner igjen i mange av hans bøker, der flere av dem er filmatisert: Patriotens spill og Overhengede Fare, begge med Harrison Ford som Jack Ryan, og Det absolutte Mareritt, der Ben Affleck har hovedrollen – og Morgan Freeman har en av birollene.

Jack Ryan: Shadow Recruit er den eneste Jack Ryan-filmen som ikke er basert på en av Clancys bøker. Den er snarere inspirert av helten selv, og er laget som en slags forløper til de tidligere bøkene og filmene. Denne filmen kan du se fra og med i dag, i filmtjenesten. 

Som en del av lanseringen av RoboCop 2014, som også har premiere i filmtjenesten i dag, har vi i tillegg til samtlige RoboCop-filmer, fått inn en rekke science fiction-klassikere, slik som Pacific Rim, Alien, Matrix, 2001: A Space OdysseyEternal Sunshine of the Spotless Mind og mange flere. Disse kan leies for kun kr 19,-. 

RoboCop anno 1987: 

For barn og eventyrelskende voksne, har vi også kampanje på samtlige åtte Harry Potter-filmer – både i original og dubbet versjon. Disse filmene kan du leie til kamanjepris til kun kr 19,- (for HD: kr 29,-). 

Her er helgens aktuelle filmer for deg med tilgang til Filmleie i RiksTVs underholdningsportal: 

Jack Ryan: Shadow Recruit 

Marinesoldaten Jack Ryan (Chris Pine), blir rekruttert av CIA-agenten Harper (Kevin Costner) til å gå undercover på Wall Street for å analysere pengestrømmen og avdekke finansiering av terrornettverk. Når han oppdager skjulte kontoer hos den russiske rikingen Cherevin (Kennet Branagh) må han reise til Moskva for å undersøke dette nærmere. Her oppdager han at russiske terrorister planlegger et stort angrep som vil få USAs økonomi til å rase sammen. Når i tillegg kjæresten hans (Keira Knightley), uvitende om hans rolle i CIA, insisterer på å være med på turen til Moskva, må Ryan beskytte både henne, rollen sin – og landet sitt.

Sjanger: Action / Thriller Lengde: 1t 45 min Aldersgrense: 15 år  

RoboCop 2014

I nyinnspillingen av 1987-klassikeren RoboCop befinner vi oss i 2028, der selskapet OmniCorp er i front på feltet robotteknologi. Konsernsjef Raymond Sellars (Michael Keaton) vil gjerne ta steget enda et skritt lenger, og vil selge robotsoldater til politipatruljering i USA, men hindres av offentlighetens etiske betenkeligheter. Når politimannen Alex Muphy (Joel Kinnaman), en familiefar med sterk rettferdighetssans, blir kritisk skadet, ser OmniCorp imidlertid muligheten til å lage verdens første halvt mann-halvt robot-politimann – en RoboCop. OmniCorps visjon om en hær av RoboCops i alle byer og en enorm gevinst til seg selv, faller imidlertid sammen – de har nemlig ikke tenkt på at det finnes et menneske inne i maskinen. 

Sjanger: Action / Sci-Fi Lengde: 1t 58 min Aldersgrense: 15 år  

 

Flere aktuelle filmer: 

Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant: 

Sjanger: Komedie Lengde: 1t 54 min Aldersgrense: 11 år

Hobbiten: Smaugs ødemark (HD) 

Sjanger: Eventyr/Fantasi Lengde: 2t 41 min Aldersgrense: 11 år

12 Years a Slave

Sjanger: Biografi/Drama Lengde: 2t 14 min Aldersgrense: 15 år

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus