Facebookflørting og to ganger mafiaproblemer

RiksTV Filmleie

Denne uken er det duket for nok en storfilm i Filmleie. American Hustle med blant andre Christian Bale (The Dark Knight) og Bradley Cooper (Silver Linings Playbook) i hovedrollene og hele 10 Oscar-nominasjoner er tilgjengelig med bare få tastetrykk.

Her er ukas aktuelle filmer og premierer.

A Case of You

Sam (Justin Long) er en ung skribent, som ikke har spesielt stor tro på å møte den rette – helt til han møter Birdie (Evan Rachel Wood), som jobber på den lokale kaffebaren. Sam, som er overbevist om at han er alt for kjedelig for å få henne interessert, sjekker ut Birdies facebookprofil, og forsøker å lære seg de tingene hun er interessert i. Han lærer seg gitar, klatring, matlaging og dansing, men når Birdie faktisk forelsker seg i ham, har han plutselig et forklaringsproblem: Hvem er det egentlig Biridie har blitt forelsket i? Peter Dinklage fra Game of Thrones har en artig birolle i denne filmen, som absolutt er verdt å se.

Sjanger: Komedie Lengde: 1t 29 min Aldersgrense: 15 år

American Hustle

Den brilliante svindleren Irving (Christian Bale) er gift med Rosalyn (Jennifer Lawrence), men innleder et forhold til Sydney (Amy Adams). Irving og Sydney gjør gode penger på svindel i liten skala, ved å gi folk falske lån. Når de imidlertid blir ferska av FBI-agenten Richie (Bradley Cooper) blir de tvunget til å bli med på svindel i stor skala – og beveger seg inn i en verden med bestikkelser og mafia. Filmen ble nominert til hele 10 Oscar, og vant hele tre prestisjefylte Golden Globe-priser.

Sjanger: Drama/Gangsterfilm Lengde: 2t 17 min Aldersgrense: 11 år

Tokarev

Actionthriller med Nicolas Cage, Rachel Nichols, Peter Stormare og Danny Glover! Paul Maguire (Nicolas Cage) har blitt lovlydig etter en fortid som kriminell, men når den russiske mafiaen kidnapper datteren hans, blir han innhentet av fortiden. Han tvinges til å gjenoppta bruken av ulovlige metoder for å få datteren tilbake – og for å ta hevn. Han samler sin gamle gjeng, og begir seg ut på søken etter sin egen rettferdighet.

Sjanger: Actionthriller Lengde: 1 t 38 min Aldersgrense: 15 år

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus