Mary Poppins mor, nazizombier, legohelter og musikal fra Eggum og Siversen

– RiksTV Filmleie

Det er ikke få av oss som i løpet av barndommen har hatt Mary Poppins som favorittfilm, og som gjerne har sett den opptil flere ganger. Barnepiken med den magiske paraplyen ble en figur de aller fleste barn drømte om å bli passet av. Det som ikke er fullt så kjent, er historien bak filmen, om forfatteren P.L. Travers og bakgrunnen for hvorfor hun skrev boken som senere ble en av Disneys store klassikere.

Travers vokste opp i Australia, og så svært opp til sin far, en mann som jobbet i bankvesenet, men som langsomt gled inn i alkoholisme da familien kom i økonomisk uføre. Boken hun skrev var basert på egen motgang i livet og hennes forhold til faren, og hun var derfor ekstremt motvillig til å selge rettighetene til Walt Disney – det tok faktisk 20 år med overtalelse før hun gikk med på å signere. Filmen gjorde Travers svært velstående, men hun mislikte filmen såpass sterkt at hun resten av livet nektet å selge andre verk til Disney.

I filmen Saving Mr. Banks får vi et sårt og kjærlig møte med både Mary Poppins, Pamela Travers og Walt Disney – og hele historien bak. Filmen kan du leie i vår filmtjeneste allerede i kveld.

Dette er for øvrig ukas aktuelle filmer og premierer:

Død snø 2

Regissør Tommy Wirkola er tilbake med Død snø 2, oppfølgeren til splatterkomedien fra 2009, og galskapen er like bisarr her som i film nummer en. Den starter der oppfølgeren sluttet; den eneste overlevende etter zombiearmeens blodbad, Martin (Vegar Hoel), er på vei ned fra fjellet – og jages av Herzog (Ørjan Gamst) og hans zombiehær. Martin krasjer, og våkner senere på sykehuset, en arm fattigere – eller i hvert fall nesten, for legene har erstattet armen hans med armen til zombiefører Herzog. Og det tar ikke lang tid før armen vender seg mot Martin og maltrakterer alle på sin vei. 

Sjanger: Komedie Lengde: 1t 41 min Aldersgrense: 15 år 

Lego®filmen

Et eventyr for barn og nostalgiske voksne, basert på de kjære og kjære leiketøysfigurene. Her følger vi Emmet, en helt vanlig legofigur, som på sitt eget klossete vis klarer å bli utpekt som Den Spesielle (The Chosen one), og nøkkelen til å redde verden. Oppgaven hans blir å hindre Lord Business i å oppnå målet sitt – å låse legofigurene i sin «bruksanvisningsform» for å fjerne rommet for kreativitet og lek.

Sjanger: Barnefilm/Animasjon Lengde: 1t 40 min Aldersgrense: 7 år

Saving Mr. Banks

Dette er historien om en av verdens mest kjente filmers tilblivelse. Forfatter og skaper av Mary Poppins, Pamela Travers (Emma Thompson), reiser motvillig til Los Angeles for å møte Walt Disney (Tom Hanks), som lenge har forsøkt å få Travers til å selge rettighetene til boken sin. Før møtet i L.A. har hun tviholdt på rettighetene i over 20, og i løpet av filmen – hvor vi hopper tilbake til hennes barndom i Australia – får vi svar på hvorfor.  

Sjanger: Biografi /Drama/Komedie Lengde: 2t 5 min Aldersgrense: 7 år  

Ta meg med!

Flere av tekstene til Halvdan Sivertsen og Jan Eggum har blitt samlet i denne musikalen, og tolket av sangere og skuespillere som Marion Ravn, Frank Kjosås, Haddy Njie, Magnus Grønneberg og Kjersti Elvik. Handlingen er lagt til en bygård i Oslo, der fem ensomme mennesker i løpet av filmen vil oppdage hvordan veien til ekte kjærlighet kan være uforutsigbar og smertefull. Det viser seg nemlig at disse fem har gått med lidenskapelige tanker om hverandre, og før siste sommernatt er forbi, får naboene kjenne på at fem er én for mye.

Sjanger: Musikal Lengde: 1t 22 min Aldersgrense: Tillatt for alle 

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus