Indiana Jones, en drapsmann på rømmen, Gordon-Levitt som Don Juan og ondskapens banalitet

RiksTV filmleie

Det er meldt mildvær og sludd store deler av landet på søndag, og hva passer vel ikke bedre enn et filmmaraton? Nå har filmtjenesten blitt proppet full av Harrison Ford, aka Indiana Jones, mannen med den karakteristiske hatten og pisken. De fire filmene "Jakten på den forsvunne skatten" (1981), "Indiana Jones og de fordømtes tempel" (1984), "Indiana Jones og det siste korstog" (1989) og "Indiana Jones og krystallhodeskallens rike" (2008) ligger klare for at du skal få en deilig lat søndag.

I tillegg har vi en rekke andre filmer til deg – her er ukens filmtips for deg med tilgang til filmleie i underholdningsportalen Ekstra

Don Jon

Jon Martello (Joseph Gordon-Levitt), kalt «Don Jon» av kameratene sine, er en fyr som objektiverer alt i livet sitt. Han er svært opptatt av å få alle de fine damene han møter til sengs, og han får det også alltid til. Når han i tillegg tror at samliv er som i pornofilmene han er avhengig av å se, er det åpenbart at det blir problemer når han møter Barbara (Scarlett Johansson), som på sin side tror at samliv er som i alle de romantiske filmene hun pleier å se.  En smart komedie som retter et kritisk blikk mot hvordan sex og kjønnsrollemønstre fremstilles i film og media.

Sjanger: Drama/Komedie Lengde: 1t 30min Aldersgrense: 15

Hannah Arendt

Hannah Arendt var en tysk-amerikansk statsviter og politisk tenker, født av jødiske foreldre i 1906. Hun er mest kjent for rettsaken mot nazi-krigsforbryteren Adolf Eichmann, som hun dekket for The New Yorker i Jerusalem i 1962. Filmen utspiller seg i nettopp denne perioden, fra 1960 til 1964, da hun blant annet skrev den kjente og kontroversielle artikkelen som skapte skandale verden over – og som var opphavet til begrepet «ondskapens banalitet». 

Sjanger: Drama Lengde: 1t 53min Aldersgrense: 15

Mud

Når to fjorten år gamle gutter hører rykter om en båt som er plassert i et tre etter en flom, reiser de for å finne båten. Båten er imidlertid allerede bebodd av Mud (Matthew McConaughey), som har dusørjegere i helene etter et drap. Mud er en hardbarket og overtroisk mann, med nagler formet som kors i hælene som vern mot onde ånder. Han overtaler guttene til å hjelpe ham med å flykte fra dusørjegerne sammen med sitt livs store kjærlighet, Juniper (Reese Witherspoon), som venter på ham i byen.

Sjanger: Drama Lengde: 2t 10min Aldersgrense: 11

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus