Aktuelle filmer i Filmleie

To ikoner, flyaction for de minste og det store blå

RiksTV filmleie

Filmbiografier er alltid omdiskutert. Hvor sanne er de egentlig og hva slags friheter tar regissørene seg for å skape den den perfekte dramaturgi. Denne uken kan du se portrettet av to store personligheter som på hver sin måte var med på å forme vår verden i nyere tid. I Diana møter vi folkets prinsesse - Diana (Naomi Watts), som etter skilsmissen med prins Charles av Wales brukte mesteparten av sin tid på minerydding og veldedighet, og som tragisk døde i en bilulykke i Paris i 1997 blant annet forårsaket av en sverm av paparazzi-fotografer. I Jobs møter vi mannen og visjonæren bak Apple Inc. Steve Jobs (Ashton Kutcher). Jobs ga verden musen, iTunes, iPod, apps, iPhone og iPad, og ikke minst brukervennligheten som på kort tid forandret alt i forhold til hvordan vi i dagens samfunn kommuniserer og forholder oss til hverandre.

I tillegg til Diana og Jobs har vi en rekke andre filmer til deg under. Her er ukens filmtips for deg med tilgang til filmleie i underholdningsportalen Ekstra.

Diana - HD

Et drama om prinsesse Diana og de siste to årene i hennes liv, hvor en 
hemmelig kjærlighetshistorie med den pakistanske hjertekirurgen Hasnat 
Khan får stor betydning.

Sjanger: Drama Lengde: 1t 55min Aldersgrense: ingen

Jobs - HD

Den sanne historien om hvordan den egensindige hippien Steve Jobs hoppet av fra college, fikk en visjon, grunnla Apple og ble en it-legende - og en av 1900-tallets mest hyllede kreative entreprenører.

Sjanger: Drama Lengde: 2t 8min Aldersgrense: ingen

Fly - norsk tale

Fly er en animert og fartsfylt eventyrkomedie fra Disney der vi møter Dusty som jobber med å holde ugresset borte fra åkrene. Til tross for at Dusty har høydeskrekk og ikke er bygd for å fly raskt så drømmer han om å få være med i en flykonkurranse. Med hjelp fra vennene sine fatter Dusty nytt mot og sikter nå mot nye høyder han aldri hadde trodd var mulig.

Sjanger: Barn Lengde: 1t 31min Aldersgrense: ingen

Ukas anbefalte: Det store blå - HD

Jacques (Jean-Marc Barr) og hans venn og konkurrent Enzo (Jean Reno) som er regjerende mester i fridykking, skal konkurrere på ny. Jacques er den eneste som kan utfordre Enzo. Jacques livslange fiksering omkring dykking kommer fra hans uvanlige forbindelse til havet, mens Enzo trivs mest med utfordringene som ligger i havets naturlige farer. På sine reiser, møter Jacques Johanna som tiltrekkes av hans uskyldige kvaliteter og blir med ham rundt i Europa.

Det store blå (1988) er regissert av den franske regissøren Luc Besson. Mannen bak filmklassikerne Det femte element og Léon. Det store blå ble laget i to versjoner. En fransk versjon og en amerikansk versjon. Den amerikanske versjonen som du nå kan se her i filmleie har en mer "happy ending" som også har gitt versjonen en del kritikk. Uansett så kan vi love deg spenning, humor og ikke minst flotte undervannsscener fra Middelhavet som garantert vil gi varme i årstiden vi nå er inne i.

Sjanger: Barn Lengde: 1t 58min Aldersgrense: 11 år

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus