En udødelig klassiker, et nytt perspektiv på narkotikaproblemet, gjensyn med Little Steven og Tom Hanks i trøbbel

RiksTV filmleie

Finnes det noen som kler mer å sitte på hesteryggen med cowboyhatt, revolver i beltet og en sigarillo i munnen, enn Clint Eastwood? Neppe. Helt siden han for alvor slo gjennom med TV-serien Rawhide (1959), har Clint Eastwood vært synonymt med revolver og cowboyhatt. Vi kjenner ham fra filmer som Den gode, den onde og den grusomme (1966) og Dirty Harry (1971), før han på starten av nittitallet gikk over til solide klassikere, med en mer moderne setting. 

Etter regissørdebuten hans med Misty - mørkets melodi i 1971, har Clintern vært å finne bak kameraet i flere filmer, blant annet Bird (1988), Broene i Madison County (1995), Million Dollar baby (2004) og Gran Torino (2008).

En av filmene der Eastwood befinner seg både bak og foran kameraet, er klassikeren og Oscar-vinneren Nådeløse menn (1992), som nå er å finne under Filmleie i underholdningsportalen Ekstra

Denne, og flere aktuelle filmer og filmpremierer, kan du kose deg med i helgen. 

Ha en riktig god filmhelg! 

Lilyhammer, sesong 2

I andre sesong av Lilyhammer møter vi igjen Frank Tagliano (Little Steven/Steven Van Zandt), som fortsatt er under vitnebeskyttelse på Lillehammer - og fortsatt følger verken jantelov eller norsk høflighet. Frank driver utestedet Flamingo med stor suksess, og har dessuten blitt tvillingpappa. Etableringen av det gode liv på Lillehammer slår imidlertid sprekker da Frank må ta i tu med en erkebritisk bråkmaker. 

Sjanger: Komedie/Action Lengde: 45 min X 8 Aldersgrense: 15 år

How to Make Money Selling Drugs

Filmskaper Matthew Cook står bak denne dokumentarfilmen, som tar for seg ti "gjør det selv"-trinn på hvordan man kan tjene penger på narkotika. Kjendiser som 50 Cent, Eminem, Woody Harrelson og Susan Sarandon - såvel som advokater, narkotikalangere og etterforskere - gir et innblikk i hvordan narkotikaverden fungerer fra innsiden. Cook har også fått hjelp fra The Wire-produsent David Simon til å gi seerne et radikalt nytt perspektiv på narkotikaproblemet. 

Sjanger: Dokumentar Lengde: 1t 30 min Aldersgrense: 7 år

Captain Phillips - HD

I april 2009 ble det amerikanske skipet MV Maersk Alabama kapret av fire somalske pirater i Adenbukta. Kaptein Richard Phillips overga seg selv til piratene for å beskytte besetningen sin utenfor den afrikanske kyst. I filmatiseringen om det første amerikanske frakteskipet som ble kapret på 200 år, spilles kapteinen av Oscar-vinneren Tom Hanks

Sjanger: Action Lengde: 2t 9 min Aldersgrense: 15 år

Nådeløse menn

Nådeløse menn (Unforgiven) vant i 1992 Oscar for "Beste film" og "Beste regi", og med Clint Eastwood i hovedrollen i tillegg, er det ikke mer som skal til for å kunne kalle denne filmen en klassiker. Eastwood spiller revolvermannen William Munny, som etter å ha latt revolveren liggende på hylla en stund, atter en gang må feste den i beltespenna - i jakten på to skurker. Munny er en solid fyr, som avstår fra vold, helt til han kanskje ikke lenger har noe valg. Finn fram popcornet og nyt filmen som ble rangert blant topp ti westernfilmer av Filmpolitiet

Sjanger: Drama/Action Lengde: 2t 5 min Aldersgrense: 15 år 

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus