Hestehandel, maktspill, tenåringsdrama og en forrykende Oscar-helg

Filmleie fra RiksTV

På søndag er det duket for filmbransjens største fest, der hele bransjen dresser seg opp for å innta den røde løperen og motta hyllest. Den 86. Academy Awards finner sted i Dolby Theatre i Los Angeles, med talkshow-dronningen Ellen DeGeneres som vert. 

Flere filmer med Oscar-nominasjon ligger allerede inne i filmleietjenesten vår, klar til å bli sett av deg. Her finner du blant annet Captain Phillips med Tom Hanks (nominert til seks Oscar, blant annet for "Beste film") og Blue Jasmine, der Cate Blancett er nominert til "Beste kvinnelige hovedrolle", i tillegg til familiefilmen Croods (nominert til "Beste animasjonsfilm") og Before Midnight (nominert til "Beste adapterte manus").

Les også: Velkommen til den 86. Academy Awards-utdelingen!

I tillegg til dette, har vi flere gode, nye filmer i tjenesten vår. Her er helgens nyheter i Filmleie fra RiksTV.

Paranoia

Den unge Adam Cassidy blir plutselig forfremmet i det store foretaket. Han får høy lønn, fint kontor, cool bil og en fin leilighet. Men kravet er at Adam skal utføre en tjeneste for sjefen sin: spionere på en mann som sitter på hemmeligheter verdt milliardbeløp. Adam dras stadig dypere inn i et hensynsløst maktspill, og innser snart at hans eget liv er i fare.

Sjanger: Drama Lengde: 1t 46 min Aldersgrense: 11 år

Michael Kohlhaas

Hestehandleren Michael Kohlhaas lever et rolig familieliv i Cevennene på 1500-tallet, men alt forandres når han blir bestjålet av en gjerrig adelsmann. Etter nytteløse protester setter Michael sammen en egen hær for å kjempe mot den voksende urettferdigheten.

Sjanger: Action Lengde: 1t 57 min Aldersgrense: 15 år

IRL

Elias sine plageånder finnes overalt og spyr ut sitt hat over ham på nettet. For å komme bort fra virkeligheten flykter han inn i The Secret World, et onlinespill som lokker tusenvis spillere. I spillets verden forvandles han til den uovervinnelige krigeren SAILE og der møter han også Scarlet, en vakker og dyktig jentesoldat. Sammen erobrer de sin ville digitale verden, men når Scarlet vil treffe Elias IRL (In Real Life) forandres alt.

Sjanger: Drama Lengde: 1t 20 min Aldersgrense: 11 år

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus