Den beste nye serien siden «The Walking Dead»: C More-klare «Halt and Catch Fire» får strålende kritikker

Førstkommende tirsdag har C More gjort klart for en av sommerens store amerikanske seriepremierer: Den nye AMC-serien «Halt and Catch Fire»!

Serien følger tre karakterer som forsøker å ta opp kampen mot IBM og Apple i datarevolusjonens tidlige dager på 80-tallet.

Rekken av skuespillere i serien er lovende (mange serieelskere kjenner for eksempel Lee Pace fra «Pushing Daisies» og vakre Mackenzie Davis fra «The L Word»), mens flere av de kreative nøkkelpersonene har jobbet på AMC-serier som «Breaking Bad» og «Rectify» tidligere.

I USA har serien premiere søndag, og anmeldelsene i amerikanske aviser og magasiner har begynt å renne inn. Og de i overveldende grad svært positive!

- Dette er smart og engasjerende tv, skriver for eksempel Brian Tallerico hos Rogerebert.com, og legger til at karakterene er såpass spennende at han kommer til å følge med på serien utover sommermånedene.

«Halt and Catch Fire» er ofte blitt sammenliknet med «Mad Men» (først og fremst fordi det er et periodedrama), men det er en annen serie Dustin Rowles hos Uproxx blir minnet om: «Suits», en lettere og morsommere serie som også foregår på en arbeidsplass.

- Dette kan være den beste nye serien AMC har lansert siden «The Walking Dead», skriver Rowles.

Newsday kaller pilotepisoden underholdende og engasjerende, og gir karakteren B+, mensThe Hollywood Reporter kaller den en triumf:

- Strålende skrevet, imponerende spilt og med en distinkt visuell stil, skriver anmelderen.

IGN har den mest positive og gjennomtenkte anmeldelsen vi har lest til nå:

- «Halt and Catch Fire» har engasjert meg på en måte jeg ikke har følt for et tv-drama på lang tid: Karakterene er sympatiske og interessante, premisset er spennende, og tonen i serien er gjennomtenkt og strålende utført. Denne vil du ikke gå glipp av.

PS: Lurer du på hva tittelen «Halt and Catch Fire» betyr? Det er en en gammel programmeringsspøk, med diverse opphav – blant annet gamle IBM-prosjekter.

Til en viss grad kan det vel sammenlignes med det norske uttrykket «svenskeknapp», og brukes om kommandoer som får maskiner til å slutte å fungere.

«Halt and Catch Fire» får norgespremiere 3. juni på C More Series.

Denne saken stod først på trykk hos C More-bloggen: blogg.cmore.no

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus