Meny

Her er Hopplandslaget 2014/2015

– vi ønsker både utøvere, trenere og støtteapparat lykke til!

For bare noen timer siden hadde vi besøk av en rekke pressefolk, sponsorer, støttespillere, Zahid Ali – og ikke minst Hopplandslaget. Årets sesong-kickoff ble holdt hos oss på Økern i Oslo i dag, og vi hadde en artig time med intervjuer, forventninger – og halvkleine spøker fra en norsk-pakistaner i tettsittende hoppdress. Se bildegalleri under!

"For å fortelle dere om hvor lite peiling jeg faktisk har om skihopp, så har jeg har alltid brukt uttrykket «å hoppe etter ruccola»"

Zahid Ali forklarer hvorfor han ble valgt som konferansier

Se pressekonferansen her:

Først ut i dagens program var jentenes lag. Christian Meyer, hoppjentenes trener, fortalte at jentene har vist en usedvanlig karakter og vilje i treningsarbeidet og oppkjøringen mot sesongen. Spesielt bra har det vært at Line Jahr har gått foran på resultatlista og vist veldig mye bra, og han håper at resten av jentene følger på med like gode resultater – i og med at de har gjort en like hard jobb i forkant av sesongen.

"Jentene har vist en usedvanlig karakter og vilje i treningsarbeidet – jeg er rett og slett veldig imponert"

Kvinnetrener Christian Meyer

Meyer ser spesielt fram til VM i Falun, der det både vil være en individuell konkurranse samt en lagkonkurranse der to av de beste guttene og to av de beste jentene deltar som ett lag. Der er strategien (selvfølgelig) å ta medalje.

Hopplandslagets jentelag består av: Line Jahr (Vikersund IF), Gyda Enger (Hernes IL), Maren Lundby (Kolbukameratene), Anette Sagen (Helfjell UL) og Anna Odine Strøm (Alta IF).

Guttelagets trener, det sagnomsuste språkøret og «verdens beste hopptrener» Alexander Stöckl, kunne også fortelle at sommeren og oppkjøringen mot sesongen har vært veldig bra, med gode resultater i sommerens Grand Prix, utøvere som har prestert godt gjennom hele oppkjøringen – og ikke minst nye utøvere som kommer inn og banker på døra.

"Oppkjøringen fram til nå har vært positiv – jeg føler at vi har brukt tiden godt, og jeg gleder meg til starten av sesongen"

Herretrener Alexander Stöckl

Hopplandslagets herrelag består av: Tom Hilde (Asker Skiklubb/Kollenhopp), Anders Bardal (Steinkjer Skiklubb), Anders Fannemel (Hornindal IL), Anders Jacobsen (Ringkollen Skiklubb), Andreas Stjernen (Sporva IL), Rune Velta (Lommedalen IL), og i tillegg ble de to nye hoppkometene Phillip Sjøen (Bekkelaget SK og Kollenhopp) og Daniel André Tande (Flying Team Vikersund, Kongsberg IF) presentert.

"Velta klemmer til det han kan, selv om han ikke alltid kan det han klemmer til på"

Tom Hilde om Rune Velta

Vi har hatt en helt fantastisk dag med Hopplandslaget, og gleder oss, om mulig, enda mer til sesongen som kommer. Første World Cup ut er Klingenthal 21. til 23. november – et renn vi lover å varme opp til, følge med på og gi rapporter fra, her på bloggen. 

Vi ønsker Hopplandslaget lykke til i sesongen!