Hjelp! Jeg skal ha julemiddag!

Her er 7 TV-tips som redder julefesten.

Hva er vel jula uten mat og høytidsstemte matprogrammer? Igjen er det tid for fjernsynsskapt julestemning og inspirasjon til makeløse julemiddager som er fløyelskjoler og blanke lakksko verdig. Hemmeligheten bak den sprø svoren skal nok en gang avsløres, og dorullnissen skal erstattes med nye pynteideer til både hjem og festbord. 

I Jul med Hellstrøm og Venner inviterer hele Norges mesterkokk venner og bekjente til en villa i Oslo for en julestemt helaften med samtaler, musikk, og enestående hygge. Hellstrøm inviterer oss inn på kjøkkenet mens Per Sundnes tar jobben som vert for gjestene og selveste Pascal Dupuy pisker opp lekre desserter i julens ånd. I første episode er det Asgeir Borgemoen og Helene Bøksle som skal på besøk, etterfulgt av Silje Sandmæl, Hanne Sørvåg, Didrik Solli-Tangen og Ida Gran-Jansen. Jul med Hellstrøm og Venner starter søndag 7. desember på TV 3 og går over 3 søndager.

TV 6 inviterer Hele Norge Baker-vinner Ida Gran-Jensen venner og kjente bakekolleger inn i sitt kjøkken på bakeprogrammet Idas Fristelser (bilde), der alle slags søtsaker står i sentrum. Med seg på kjøkkenet har hun blant andre den VM- og OL-vinnende kokken Sverre Sætre, Master Chef-vinner og komiker Terje Sporsem og Olav Birkeland, kjent som “Hobbykokken”. Fra 15 til 19 desember sender Idas Fristelser fem juleepisoder der det fokuseres på desserter og bakverk til jul.

TV 2 Blir det Julefest – med Arne og Tina mandag 8 desember. Arne Hjeltnes og Tina Marie Dingsøyr Vik lager julemat på Røros. I Helt Vilt (bilde) på samme kanal tar Stig Henrik-Hoff seerne med inn i villmarken og langt fra julepyntede stuer, men matinspirasjonen skorter det ikke på. Helt Vilt har sesongstart søndag 7. Desember.

Tradisjonen tro vil NRK 1 hente frem alt slags julegodt med matlagning, klassiske innslag og nye gjester i studio på Kvelden før Kvelden 23 desember – det perfekte pust i bakken før julestrømper, slips, bunad og ribbe begynner å fly veggimellom. Nadia Hasnaoui og Atle Bjurstrøm er programledere, Bent Stiansen disker opp på kjøkkenet, og det blir musikalske innslag av blant andre Tone Damli Aaberge og Reidun Sæther. Kvelden før Kvelden starter kl 20.10.

Og glem ikke NRKs nett-tv, som snart vil være tilgjengelig i Underholdningsportalen. Ingrid Espelid Hovig tilbereder blant annet lutefisk til jul og amerikansk julemat i Fjernsynskjøkkenet fra henholdsvis 1972 og 1998. For ikke å glemme at hun gjester Da Capo!–på lillejulaften fra 1991 sammen med blant annet Jahn Teigen, Gunvor Hals, og Knut Skram.

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus