Meny

Dette kan du se på NRK TV!

– Klassikerne du må få med deg.

Nå finner du NRK nett-TV i underholdningsportalen. Her kan du se alt fra cupfinaler, til ungdomsdrama og Tande-P. For anledningen har vi hentet frem noe av den beste underholdningen NRK-arkivet har å by på.

Vestavind – Hvis du ikke har sett denne populære dramaserien som gikk på tidlig 90-tallet har du mye å glede deg til. En slektshistorie fra etterkrigstidens Norge (1945-1972) med blant andre Hildegunn Riise, Per Jansen, Anne-Marit Jacobsen, Wenche Foss og Bjørn Skagestad i rollene.

Midt i Smørøyet – Ungdomsserien som introduserte favoritter som Borgen Skole og Asylet. Det ultimate barndomsminne for alle som fortsatt hadde voksesmerter på 90-tallet. Men det var ikke bare god underholdning, serien tok også opp viktige tema som spiseforstyrrelser, religiøse forskjeller og skjønnhetsideal.

Rød snø – Denne svensk-norske fjernsynsthrilleren fra 1985 er spenning på sitt beste. Vi befinner oss på avsidesliggende Linds Pensionat i Nössemark, der et opphold får uante konsekvenser for norske Anne Eriksen. I noen av rollene: Kjersti Holmen, Tomas von Brömssen, Ingvor Wennberg, Sven Nordin og Björn Sundquist. 

Fysikk på Roterommet – De to fysikerne Helmut Ormestad og Otto Øgrim viser fysikk på gutterommet. Ormestad stiller spørsmål og Øgrim svarer og viser. Eksperimentene de utfører kan fortsatt gjentas like lett av seerne i dag som da programmet først ble sendt. 

Marerittet – Nok et vellykket thrillersamarbeid mellom Norge og Sverige. Marerittet utspiller seg i et lite fiskevær i Nord-Norge. Og som andre småsteder kan det kanskje virke som et vanlig og fredelig sted, men det er kun på overflaten...

Orions Belte (film) – Et gledelig gjensyn med frakteskuta "Sandy Hook" fra 1985 og de tre eventyrerne som livnærer seg gjennom diverse halvlovlige oppdrag i farvannet rundt Svalbard. Når de oppdager en russisk lyttestasjon blir de kastet inn i et livsfarlig politisk spill.

Kroppen – Kanskje på tide å ta en oppfrisker på hvordan kroppen fungerer? Trond-Viggo Torgersen lærer seerne alt det er å vite om kroppen. Episodene er delt opp i flere tema, som nervene, blodet, og utvikling. 

Fleksnes – Vårt første TV-møte med Marve Fleksnes var i 1972 da han i aller første episode blir altfor oppmerksom på sine utseendemessige mangler. Hvordan skal han få damene hvis nesa ikke er perfekt? 

Lille Lørdag – Bård Tufte Johansen og Harald Eia på sitt aller beste i sin genierklærte TV-debut. Gjenopplev uforglemmelige innslag som "Min drømmeserie" og "Myke minutter". 

Tore på Sporet – Det finnes vel nesten ikke en nordmann der ute som ikke har felt en tåre under en av Tore Strømøys gjenforeninger av fjerne slektninger i fjerne land – Strømøy selvfølgelig iført lovlig kort Adidas-shorts. 

Brødrene Dal – En av tidenes ungdomsfavoritter er like underholdende i voksen alder. Gaus, Roms og Brumund er kjære tv-figurer for de fleste av oss. I arkivet finner du alle episodene av Brødrene Dal og Spektralsteinene, Professor Drøvels Hemmelighet og Legenden om Atlant-is. 

Myter – I underholdningsprogrammet Myter, ledet av Tore Skoglund, blir godtatte sannheter diskutert og revurdert av et panel. Er egentlig alle leger dårlige på å si unnskyld? Og vil alle servitører egentlig bli skuespillere?

Finnmark mellom Øst og Vest – Den historiske TV-serien «Finnmark mellom øst og vest» fra 1985 forteller om brenningen og gjenoppbyggingen av Finnmark og Nord-Troms under og etter andre verdenskrig. Tv-serien vant Amanda-prisen for beste dokumentar. 

Best i Verden – Et gjensyn med en septemberkveld i 1981 – kvelden da Norge var best i verden. Vår nederlagsdømte fotballtropp utfører et lite mirakel mot de britiske storheter. Og vi får oppleve det som senere blir kåret til verdens beste sportskommentar noensinne. (Episode 6)

Lilyhammer – Humorserien Lilyhammer er allerede blitt en moderne klassiker og går sin seiersgang verden rundt. Komedien er nå på sin tredje sesong, og siste sesong er fritt tilgjengelig i NRK - appen.

Norge Rundt – Nå kan du se de klassiske Norge Rundt episodene helt tilbake til 1976. Et unikt gjensyn med flere tidsepoker i Norges historie. Du får ikke bedre mimrefjernsyn enn dette.

Hurtigruten 365 – Husker du gjengen fra Midnatsol? Serien følger livet ombord på Hurtigruta gjennom fire årstider, og vi blir kjent med 12 av de mange ansatte på skipet. 

Øyevitne – Denne flunkende nye kritikerfavoritten er også en av våre absolutte favoritter. Gode skuespillerprestasjoner og velskrevet manus gjør denne krimserien helt spesiell og så mye mer enn lignende satsninger tidligere. Skal du se en norsk krimserie i år så er det denne. Alle episodene er tilgjengelig i NRK-appen. 

 

NRKs nett-TV inneholder alt fra ferske nyheter, nye serier, dokumentarer og programmer, i tillegg til det rikeste skattekammeret som finnes i Norges TV-historie. Tjenesten er fritt tilgjengelig for alle med en SMART-boks fra RiksTV koblet til internett. Kom i gang med NRK nett-TV her.

Hvis du er oppkoblet, men ikke får tilgang til NRK i underholdningsportalen, kan det hende du trenger å oppgradere ny programvare. Slik finner du ut av om du har oppdatert til siste programvare.