Velkommen til den 86. Academy Awards-utdelingen!

- på søndag utdeles Oscar-statuettene

Endelig er det duket for den filmbransjens største fest. Den 86. Oscar-utdelingen finner sted nå på søndag, og den kjente talkshow-dronningen Ellen DeGeneres er kveldens vertinne.

Av filmene som er nominert i kategorien Beste film finner vi The Wolf of Wall Street, Captain Phillips, Her og Gravity. Amy Adams, Cate Blanchett og Sandra Bullock er blant kvinnene kjemper om å bli kåret til årets kvinnelige skuespiller, mens blant andre Leonardo DiCaprio, Christian Bale og Matthew McConaughey kjemper om statuetten på herresiden.

I fjor overrasket Jennifer Lawrence i kategorien beste kvinnelige hovedrolle og vant foran forhåndsfavoritten Emmanuelle Riva. Vil vi kunne bli vitne til liknende, og kanskje flere, overraskelser i år?

Årets Oscar går direkte på TV6 fra klokken 01.00 natt til mandag, og filmekspert Ingeborg Heldal og programleder Victoria Bryde vil kommentere underveis som stjernene entrer den røde løperen. Selve prisutdelingen foregår uten kommentatorer – der er det Ellen DeGeneres som atter en gang står for showet.

For de av dere som liker å sove om natten, går hele sendingen i reprise på TV3 dagen etter, klokken 22.30 – rett etter Paradise Hotel.

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus