Her er TV-høsten

Etter en lang, varm og deilig sommer er det endelig på tide å sette seg inn i sofaen og nyte at hverdagen er tilbake. For selv om hverdagen betyr jobb, matpakker, skole eller andre rutiner man gleder seg til å få pause fra i ferien, betyr hverdagen også spennende, artig og interessant underholdning på TV. 

Høsten er lik premierer på kjente, kjære – og kanskje ukjente – underholdningsprogram. Vi har samlet det beste fra diverse kanaler av ting du kan glede deg til den kommende måneden – og gjennom høsten. 

NRK1:

Stjernekamp:

I september kjører NRK i gang seersuksessen Stjernekamp. I fjor vant Silya kampen om «Norges ultimate entertainer», og i år er det Raylee, Mo, Reidun Sæther, Nora Jabri, Paul Hansen, Unni Wilhelmsen, Jørn Hoel, Lars Erik Blokkhus og Anita Skorgan og Eddie Guz som skal kjempe om den samme tittelen.

Stjernekamp har premiere 13. september.

The Hit

Fra høsten vil fredagenes Beat for Beat-tid fylles med NRKs ferske satsning The Hit, der 14 kjente norske artister skal kjempe om å finne sin neste hit hos en av de 42 ukjente låtskriverne som også deltar. Når artistene har funnet sangen de vil satse på, skal denne fremføres live – og gis ut som singel. Marte Stokstad leder programmet, og artistene som deltar er Jørn Hoel, Venke Knutson, A1, Maria Arredondo, Helene Bøksle, Vidar Busk, D'Sound, Maria Haukaas Mittet, Åge Sten Nilsen, Atle Pettersen, Trine Rein, Alexander Rybak, Aleksander With og DDE. 

The Hit har premiere fredag 5. september. 

Heller sugen på film? Med RiksTVs filmleie kan du velge blant tusenvis av filmer!

TV 2:

Jakten på kjærligheten:

Seks nye bønder skal prøve lykken når Jakten på kjærligheten er tilbake 25. august. Arne-Egil, Tor Espen, Marianne, Johan, Johan Martin og Knut Erik skal få hjelp av årets programleder Katarina Flatland til å sile gjennom brev og finne den store kjærligheten – og kanskje også litt hjelp på gården.  

Jakten på kjærligheten har premiere 25. august.

Idol:

I hele vår har Idol-dommerne Kurt Nilsen, Gunnar Greve, Tone Damli Aaberge og Dansken reist rundt i Norge for å holde auditions til årets Idol. Mandag 18. august braker det løs, og auditionprogrammene vil sendes hver kveld klokken 20.00 den første uken. 

Idol 2014 har premiere 18. august.

Skal vi danse:

Et annet kjent program som dukker opp høst etter høst, er Skal vi danse. 23. august svinger skuespiller Line Verdal, motedesigner Fam Irvoll, artist Agnete Kristin Johnsen, blogger og forfatter Linnéa Myhre, skuespiller og artist Kine Hellebust, blogger Caroline Berg Eriksen, gründer Idar Vollvik, programleder Kash King, motorcrosskjører Andre Villa, tidligere fotballspiller Roar Strand, komiker Zahid Ali og fotograf Per Heimly seg på parketten, i håp om å bli årets vinner av den store kjendisdansekonkurransen. 

Skal vi danse har premiere 23. august.

I tillegg kommer FarmenBønder i by'n (med bonde Inga Berit Lein, kjent fra Jakten på kjærligheten – premiere 28. august), nye episoder av Hotel Cæsar, Kampen for livet, der vi følger ni personer ni personer diagnostisert med kreft (premiere 20. august), og Født i feil kropp, der vi følger 14 personer med kjønnsidentitetsproblematikk (premiere 18. august) – og mye, mye mer. 

Husk også: Premier League-start 16. august!

 

TVNorge/FEM:

Ønskebarn:

I den helt nye dokumentarserien Ønskebarn følger vi fem par og en enslig gjennom deres adopsjonsprosess – fra de medvirkende tar sine første telefoner til myndighetene og til øyeblikket de møter sitt etterlengtede barn for første gang. Vi får bli med på opp- og nedturer gjennom flere år med håp og venting, og som promoen under viser, er det en svært sår og rørende serie vi kan glede oss til å følge med på.  

Ønskebarn har premiere høsten 2014. 

Big Brother:

I 2001 ble hele Norge rystet da Big Brother gjorde sitt inntog på norske TV-skjermer – og snudde TV-hverdagen vår på hodet. Alle elsket å hate programmet ingen turte å innrømme at de kikket på, og realitysjangeren var kommet for å bli.

TVNorge har i år tatt programmet tilbake til kanalen, og intensjonen er ifølge Lasse Hallberg (som også laget Big Brother i 2001) å ta serien tilbake til røttene – som det sosiale eksperimentet det var ment som. Forskjellen fra Big Brother den gang og nå, er at vi skal bli kjent med både svenske og norske deltakere – og ikke minst at den digitale verdenen har blitt mye større, noe Big Brother vil dra nytte av.

Programmet har premiere søndag 31. august, og vil ledes av Pia Lykke. Premieren vises på både TVNorge og FEM, mens resten av programmene vises på FEM.

71 grader nord:

Hver høst siden 1999 har vi kunnet følge et knippe deltakere kjempe seg gjennom vakker og til tider farlig natur, fra Lindesnes til Nordkapp. Gjennom etapper og utstemminger har gruppen med deltakere blitt færre og færre, til det til slutt har vært én som har stått igjen som vinner på Nordkapp. Realityserien er Norges lengstlevende, noe den antakelig har blitt på grunn av det de selv mener det er, nemlig Norges vakreste eventyr. 

Årets reiserute er som følger: Lindesnes, Treungen, Geilo, Dagali, Nærøyfjorden, Slingsbytind, Loen, Lodalskåpa, Brønnøysund, Sandessjøen, Narvik, Bardufoss, Rolla, Storslett og Nordkapp.

 71 grader nord har premiere høsten 2014

Gift ved første blikk: 

Det er ikke bare Big Brother som er det store TVNorge-eksperimentet denne høsten – det er nemlig duket for bryllup utenom det vanlige i Gift ved første blikk. Seks single personer vil bli valgt ut blant over 600 søkere, som vil overlate ansvaret om å finne den store kjærligheten til en gruppe fagfolk. Tre par skal dannes, og de vil møte sin utkårede først ved alteret, der de blir gift. Vi vil følge brud og brudgom gjennom den første måneden som ektepar, før de til slutt kan velge om de vil forbli rette ektefolk – eller om de vil søke om separasjon. 

Gift ved første blikk kommer høsten 2014

Sinnasnekkern

Sinnasnekker’n har hjulpet familier (og hus) fra å gå i oppløsning etter å ha havnet i oppussingsfella i fire sesonger. 60 familier har til nå fått hjelp, men Sinnasnekker’n har fortsatt mye å gjøre. I sesong fem, som har premiere i starten av september, vil Otto Robsahm fortsette å hjelpe familier rundt om i Norges land – i tillegg til å gi oss som seere nyttige tips og inspirasjon til hvordan vi best og mest effektivt kan fullføre prosjekter i heimen.

Sinnasnekkern har premiere i starten av september, og sendes fire dager i uka.

I tillegg til disse programmene, vil Alt for Norge (premiere 31. august), Åndenes Makt, Ylvis LIVE, Kanal Valen, Morgan og Ola-Conny, Klovn til Kaffen og Jul i Tangerudbakken være å se på TVNorge i løpet av høsten. 

TV3:

MasterChef

I Masterchef skal norske kjendiser  atter en gang brette opp ermene, ta på seg forkleet og takle alle mulige slags kulinariske utfordringer. Kjendisene stiller med varierende kunnskap om matlaging og ulike evner på kjøkkenet, og det blir garantert både fristende og lekre retter, men også flere mislykkede og uferdige forsøk. Alt kan skje når kjendisene settes under press fra klokken og dommerne, Kjartan Skjelde, Gregory Paul og hoveddommer Eyvind Hellstrøm. 

MasterChef har premiere mandag 25. august

Luksusfellen

Luksusfellen går denne høsten inn i sin ellevte sesong! Nordmenn med skakkjørt økonomi trenger tydeligvis alltid hjelp, og når pengene brukes på alt annet enn regninger og nedbetaling av kredittkort, og gjelden vokser til man ikke ser noen vei ut av problemene, kommer Luksusfellens eksperter til unnsetning. Psykologene Jonas Bakkevig og Cecilie Lynum, siviløkonom og tidligere redaktør Christian Vennerød, forbrukerøkonom Silje Sandmæl og Magne Gundersen, og økonom Hallgeir Kvadsheim bretter opp ermene for økonomisk førstehjelp for ellevte gang, for nok en gang å styre den økonomiske skuta på rett kjøl.

Luksusfellen har premiere i starten av september

Lukket visning

Det er en tydelig trend over hele landet at de dyreste boligene er de mest populære annonsene å kikke på – og drømme seg bort i. I programmet Lukket visning får vi bli med meglere på eksklusiv boligjakt, og oppleve de mest storslåtte, kostbare og luksuriøse eiendommene på markedet. 

Lukket visning har premiere i starten av september

I tillegg kommer Hellstrøm rydder opp – hjemme, Svenske Hollywoodfruer og mye mer på TV3 i høst. 

Ha en fantastisk TV-høst!

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus