Meny

Påskekrim på TV

- det er mye å glede seg til

Vi nordmenn elsker å se på TV i høytidene, og påsken er intet unntak. Det som imidlertid er spesielt med påsken, er at den eneste tradisjonen, er at det skal være krim. Man kan nesten si heldigvis, for det finnes så mye krim, og i år er det utrolig mye - både nytt og gammelt - å glede seg til. 

Vi har samlet alt av den beste påskekrimmen og laget en kalender som du kan importere rett på mobilen din. Slik får du lett oversikt over alt du ikke må gå glipp av i påsken.

En riktig god påske ønskes til alle dere fra oss i RiksTV!

Her er årets påskekrim på TV

NRK1: Hinterland

Hinterland(Foto: NRK/BBC)

Den kritikerroste BBC-serien Hinterland er første krim ut på NRK1. Handlingen er lagt til landsbygda utenfor universitetsbyen Aberystwyth. På isolerte gårder og i lukkede landsbysamfunn skjuler det seg mørke hemmeligheter.

Hit kommer Tom Mathias som kriminalsjef etter å ha brutt opp fra London og et havarert ekteskap. Han flytter inn i en husvogn, og rekker knapt å pakke ut før han kalles ut til et åsted. Blodige spor er nemlig funnet i en hytte i de forblåste sanddynene, og snart finner han innehaveren, en kvinne i 60-årene, død i bunnen av en ravine.

Sammen med sin kollega, overbetjent Mared Rhys, en intelligent og sammensatt kvinne med sine egne demoner å slåss med, danner han et slagkraftig team. Med på laget er også den unge konstabelen Lloyd Ellis og den ærgjerrige politibetjenten Sian Owens.

Serien sendes i fire episoder: Fredag og søndag i palmehelgen samt tirsdag og onsdag i påskeuka (11., 13., 15. og 16. april.)

NRK1: Poirot

Poirot

 (Foto: NRK/ITV)

Kongen av britisk krim, nemlig Hercule Poirot, tar over stafettpinnen etter Hinterland. Og det er ikke hvilken som helst Poirot vi får se i påska – det er nemlig duket for det siste teppefall; det er den aller siste innspillingen av Poirot vi skal få se fra skjærtorsdag fram til første påskedag.

Den første episoden som sendes har navnet De fire store. Verden befinner seg på randen av 2. verdenskrig. Under et selskap med framstående borgere fra flere land blir en sovjetisk sjakkmester drept, og snart følger flere mord som er iscenesatt på en påfallende dramatisk måte. En gruppe bestående av fire politiske dissidenter blir mistenkt for å stå bak. 

Under etterforskningen støter Poirot på sine gamle venner førstebetjent politiinspektør Japp, kaptein Hastings og Felicity Lemon. 

Poirot sendes skjærtorsdag, langfredag, påskeaften og første påskedag (17., 18., 19. og 20. april)

TV 2: Mayday

Mayday/Tv2

Hovedpåskekrimmen til TV 2 i år heter Mayday, i likhet med den mystiske landsbyen handlingen utspiller seg i. Mayday holder hvert år en tradisjonsrik mai-fest, der det hvert år kåres en dronning. Dette året er det 14 år gamle Hattie som vinner, og når hun senere samme dag forsvinner står byen overfor erkjennelse av at en forferdelig forbrytelse har blitt begått. Det tar ikke lang tid før fire beboere får mistanke om at noen de elsker, har tatt henne. Spørsmålet er: hvem var Hattie egentlig, og hvorfor skulle noen ønske å skade henne?

Mayday sendes i fem episoder, og har premiere mandag 14. april kl. 22:40.

TV 2: Toget - på sporet av en morder

Toget / TV 2

TV 2s påskehumorsatsning, som de selv kaller en påskekrim-dramakomedie, er serien Toget - på sporet av en morder. Vi befinner oss her på toget fra Oslo til Bergen. Ombord på toget er to etterforskere, henholdsvis på vei hjem og på ferie. Plutselig blir toget tatt av ras på Finse, og når strømmen kommer tilbake, oppdager de at de har to lik i vognen. I rollene som de to etterforskerne finner vi ingen ringere enn John Brungot og Morten Ramm.

Toget - på sporet av en morder starter mandag 14. april klokken 19.30. Serien sendes i seks episoder. 

FOX:

Også FOX kjører på med Poirot i påsken, i tillegg til mye annen deilig britisk krim. Påsken hos FOX starter palmesøndag, der Poirot og Miss Marple starter påskeballet – som varer helt til første påskedag. I tillegg til de kjente Agatha Christie-karakterene, får vi også to andre britiske serier:

Above Suspicion

Above Suspicion

Først ut er miniserien Above Suspicion, der vi blir kjent med den unge og ambisiøse kriminaletterforskeren Anna Travis, som har fått tildelt sin første drapssak. Sammen med sin overordnede, James Langton, og resten av etterforskningsteamet forsøker de å løse mordgåten som har sjokkert selv de mest erfarne etterforskere; over de siste åtte årene har flere prostituerte narkotikamisbrukere blitt myrdet på nøyaktig identisk vis. 

Prime Suspect

Prime Suspect

Deretter følger den prisbelønte miniserien Prime Suspect, der vi møter Helen Mirren i hovedrollen som etterforsker Jane Tennison. Tennison er ansatt ved politihuset Metropolian, og kjemper for en karriere i et tøft, mannsdominert yrke. I tillegg til å etterforske horrible saker som involverer seriemordere, voldtektsforbrytere og barnemishandlere, kjemper hun sin egen personlige kamp med samlivsbrudd og alkoholisme. 

Sendetider, FOX:

  • Above Suspicion episode 1-3: mandag kl. 23.05, tirsdag - onsdag kl. 22.50
  • Prime Suspect sesong 6, episode 1 og 2: torsdag kl. 22.50 og fredag kl. 23.00.
  • Prime Suspect sesong 7, episode 1 og 2: lørdag kl. 22.00 og søndag kl. 22.05 
  • Poirot: Palmesøndag kl. 13.35, 14.03 og 20.05. Torsdag kl. 21.00. Fredag kl. 21.00 og 22.00. Lørdag kl. 20.55. Søndag kl. 13.25, 14.25, 20.05 og 21.05. 
  • Miss Marple: Palmesøndag kl. 15.35 og 21.05. Lørdag kl. 11.55. Søndag kl. 15.25.