Meny

Tidenes frekkeste kampanje

– se Aktiv mot krefts nye musikkvideo

I dag lanserte Aktiv mot kreft tidenes frekkeste kreftkampanje, som de selv kaller det. Åtte kreftsyke kvinner har gjenskapt musikkvideoen til hitlåta «Call on me» fra 2004, og i dag var det storslått visning av videoen på Popsenteret i Oslo.

Se filmen, og bakomfilmene, lenger ned i saken!

Sju av de åtte medvirkende damene som var med i videoen var selv til stede under lanseringen i dag. De er alle mellom 20 og 50 år, og har vært eller er kreftsyke – med alt fra leukemi til brystkreft. De var alle åpne om hvor mye treningen betyr for både humør, motivasjon og selvtillit, noe som også er budskapet til videoen Aktiv mot kreft har laget.

At fysisk aktivitet har noe for seg, både for folkehelsen generelt og for kreftpasienter som skal tilbake til hverdagen, er ikke ukjent. Tone Ikdahl, kreftlege, forsker og en av de som sitter i styret i Aktiv mot kreft, kunne i dag fortelle at det, til tross for at forskningsfeltet på fysisk aktivitet og kreft er ungt, nå kommer nye data på påvirkningen fysisk aktivitet har på behandling og hvordan sykdommen utvikler seg. 

Helle Aanesen, som sammen med Grete Waitz etablerte Aktiv mot kreft i 2007, og som er daglig leder i Aktiv mot kreft, forteller at målet med kampanjen er å vekke oppmerksomhet rundt budskapet om at at fysisk aktivitet både kan forebygge kreft og bidra til økt livskvalitet og raskere tilfriskning for kreftpasienter – og i tillegg inspirere mennesker som går gjennom kreftsykdom til å opprettholde aktivitetsnivået eller begynne å være fysisk aktive.

Det ble ikke lagt skjul på i dag at flere av de medvirkende i filmen i starten fant ideen ganske drøy, men alle, både damene i filmen, regissør Frederic Esnault, Aanesen og panelgjestene under lanseringen i dag, Abid Raja og ambassadør Bente Skari, var nå helt enige om at både form og budskap var viktig for å få fokus på saken – både her i Norge og internasjonalt. 

Vi i RiksTV er fadderbedrift for Aktiv mot kreft, noe som betyr at alt det vi gjør av fysisk aktivitet enten sammen eller hver for oss, logges som poeng – som regnes om til penger vi gir til stiftelsen. Når vi gjør noe som dette i fellesskap, og i tillegg kommer i form, er det veldig godt og rørende å se at det faktisk nytter. Både i form av økonomisk støtte til forskning, medisinteknisk utstyr og utdanning av både leger i Etiopia og egne Aktiv-instruktører på treningssentre rundt i landet – men kanskje mest av alt, fokuset kreftsykdommen, fysisk aktivitet og folkehelsa i seg selv.  

Se videoen selv – og ikke minst bakomfilmene som har blitt laget i forbindelse med videoinnspillingen. 

Bakomfilmene: 

Filmen er laget av Frederic Esnault, som til daglig lager musikkvideoer for store navn som Snoop Dogg, The Game og Warren G.

FAKTA OM AKTIV MOT KREFT

Aktiv mot kreft ble etablert i 2007 av Grete Waitz og Helle Aanesen. Forskning viser at fysisk aktivitet kan forebygge kreft, samt bedre livskvaliteten til mennesker som lever med kreft, og ideen om å gi friske folk muligheten til å delta på idrettsarrangement eller trene selv og samtidig støtte en god sak, har bidratt til å få fram fokuset på å få fysisk aktivitet inn som en del av kreftbehandlingen.

Vil du bidra til Aktiv mot kreft? Send AKTIV til telefonnummer 2021 – så støtter du Aktiv mot kreft med kr 10,-