Meny

Vi lanserer RiksTV-appen

– nå kan du starte favorittprogrammet ditt forfra

Denne høsten har det vært full aktivitet hos oss i høyblokka på Økern i Oslo. Ikke bare er TV-høsten i full gang; vi har lansert RiksTV Junior på iPad og i underholdningsportalen, vi har inngått en avtale med NRK om å få deres nett-TV-tjeneste i underholdningsportalen – og nå i dag har vi gleden av å presentere nok en gladnyhet for deg som er RiksTV-kunde.

Nå lanserer vi nemlig RiksTV-appen.

RiksTVs app vil gi deg de beste TV-opplevelsene, akkurat som før, bare enda nærmere og enda smartere. Appen, som i første omgang kommer på iPad og senere på iPhone og Android, vil fungere som en avansert fjernkontroll og programguide; en tjeneste som gir deg oversikt og anbefalinger av TV-programmer. Du har mulighet til å utforske og planlegge uken som kommer, fjernstyre opptak dersom du har SMART-boks PVR eller sette opp varsling på programmer du vil huske på å se live. 

Programmer på kanalene TVNorge, FEM, MAX og VOX kan du nå i første omgang starte forfra hvis du kommer for sent inn i sendingen – og fra de samme kanalene, i tillegg til TV 2s kanaler, kan du også søke i arkivet til og se programmer du gikk glipp av, sju dager etter at de ble sendt – i tillegg til å starte dem på TV rett fra appen. 

Vi vil også gjøre grovarbeidet med zappingen for deg – og gi deg tips om de største høydepunktene for hva som skjer på TV de kommende dagene. Appen fungerer også som en fjernkontroll, der du kan veksle mellom kanaler og justere volum. Har du SMART-boks PVR, kan du også pause og spole og starte sendinger på nytt – rett fra iPaden til TV-en.

Her er en liten introduksjon av hvilke funksjoner du vil finne inne i appen:

Overblikk:

Overblikk
Når du kommer inn i appen, er Overblikk det første du møter. Her kan du se anbefalinger på ting som kommer på TV om kort tid. Du får også en oversikt over det mest populære fra uken som gikk, og du kan enkelt trykke på programikonet for å få mer informasjon om det aktuelle programmet du er nysgjerrig på. Overblikk er også underinndelt i kategoriene Høydepunkter og Skattekista – i tillegg til ulike kategorier, som Sport, Serier eller Film. Kategorien Skattekista inneholder håndplukkede anbefalinger fra RiksTV-redaksjonen, der du kan finne programmer du kanskje ikke visste at du ville se.

Programguide:
Programguide

I appen finnes det også en programguide, der du kan se hva som kommer på TV – hele 14 dager fram i tid. Her kan du zoome inn og ut ut i fra hvor mye informasjon du vil ha, klikke deg inn på enkeltprogrammer for å få mer informasjon, sette opp opptak eller varsling, enten for serier eller enkeltprogrammer – eller endre kanaler direkte fra appen. Du kan også filtrere programguiden på kategori, dersom du kun er interessert i å se hva som vises av for eksempel filmer, sport eller dokumentarer de neste dagene.

På TV nå:
På TV nå

Dette er selve fjernkontrolldelen av appen. Her får du enkel informasjon om hva som går på TV akkurat nå, og du kan skifte kanal ved å enkelt trykke på kanalikonene. I tillegg til dette, kan du justere volum, spole fram og tilbake i sendingen eller starte programmet forfra.

Opptak:
Opptak

Under Opptak holder du enkel orden på alle opptakene du har i arkivet ditt, både de planlagte og de du allerede har tatt opp. Du spiller av ved å trykke på opptaket du har lyst til å se.
Du kan sette programmer på opptak uansett hvor du befinner deg.

Arkiv:
Arkiv

Arkivet finner du blant kategoriene øverst i Overblikk. Her finner du programmer fra uken som gikk fra kanalene TV 2, TV 2 Zebra, TV 2 Bliss, TV 2 Sportskanalen TV 2 Nyhetskanalen, TVNorge, MAX, VOX og FEM. Du kan også søke i arkivet under Søk-funksjonen i appen.

RiksTV-appen vil fungere for alle som ønsker å laste den ned – den fungerer nemlig veldig fint for alle som en programguide med anbefalinger. De øvrige funksjonalitetene, som å styre TV-en fra iPaden og få oversikt over ukesarkivet, trenger du imidlertid et abonnement på RiksPakken og en SMART-boks koblet til internett for å bruke. Har du i tillegg SMART-boks PVR, kan du fjernstyre opptak, få oversikt over og spille av opptakene dine rett til TV-en – og pause og spole i sendingene. Du knytter SMART-boksen og iPaden sammen på en enkel måte. 

Appen finner du i App Store, der du kan laste den ned helt gratis – selvfølgelig. Vil du logge inn, logger du deg inn med samme brukernavnet og passordet du benytter deg av på Min side og RiksTV Junior. Har du ikke logget inn her før, oppretter du bare en ny bruker med kundenummeret ditt. 

Available in the App Store

God fornøyelse!

Og husk: Det vil stadig komme flere og bedre funksjoner for en enklere TV-hverdag i appen. Dette er bare begynnelsen :)