Meny

En gladnyhet til alle barn og barnlige voksne

– vi lanserer RiksTV Junior

I dag har vi en gladnyhet til alle barn, foreldre, besteforeldre og barnlige voksne: Vi lanserer RiksTV Junior – et eget barneunivers på iPad!

Det er et eller annet med serier og figurer man knytter seg til i barndommen. Serier og filmer man ser om og om igjen, figurer man mener man kjenner, og føler med. Jeg fikk alltid like hjertevondt av Lokomotivet Thomas’ venn Henrys triste historie, der han gjemte seg i tunnelen for å ikke få regn på lakken sin – og endte opp med å bli murt inne. Ansiktsuttrykket hans gjorde at jeg fikk vondt i magen, og jeg var illsint på Gordon som kom med spydige kommentarer idet han kjørte forbi Henry i tunnelen.

Noen år etter dette, skjedde det noe magisk i stua da Pippi Langstrømpe sang Sjöröver-Fabbe mens hun styrte en stor skute, satte tennene i den saftige sjørøvermaten nede i messa – og reddet faren sin lett som en plett fra de ikke så innmari farlige sjørøvere Jocke med kniven og Blod-Svente.

Eller da Skorpan lå i senga og tenkte på broren Jonathan mens han prøvde så intens på å bli modigere, før han bestemte seg for å ikke være en liten lort, tok på seg kappa og red til Törnrosdalen.

Jeg kjenner dem – jeg kan alt utenat; det var en del av livet mitt.

Mye av grunnen til at dette fortsatt er så nær meg, er at det var så lett tilgjengelig. Som betal-TV-unge kunne jeg se tegnefilmer og Astrid Lindgren-filmer hver lørdag og søndag morgen. Jeg visste at det bare var å stå opp, la være å vekke de voksne som sov – og tusle ned til TV-en med dyna på slep. Dermed ble disse programmene tilgjengeligheten selv, og de to første timene hver helgemorgen ble hellige.

Tilgjengelighet har blitt et helt annet begrep nå. Nå handler det ikke lenger om å ha friheten til å kunne se TV på de faste tidspunktene favorittprogrammene dine sendes i uka – nå handler det om å kunne se hva man vil når man vil. Vi voksne har blitt såpass privilegerte at vi kun trenger internettilgang og en iPad for å kunne få det meste av den underholdningen vi vil ha. Dette er hverdagen vår nå.

TV-hverdagen til barna har også endret seg, og nå blir den enda enklere. Fra og med i dag har vi nemlig en gladnyhet til alle barn og barnlige voksne med RiksPakken-abonnement:

Vi lanserer nemlig et eget barneunivers på iPad!

Dette nye universet, som vi har valgt å kalle RiksTV Junior, lanseres i dag, som den første av en rekke spennende tjenester vi vil lansere i løpet av høsten og vinteren. RiksTV Junior lanseres i første omgang på iPad, men vil også bli tilgjengelig for alle RiksPakken-abonnenter i RiksTVs underholdningsportal i løpet av høsten. I RiksTV Junior vil både barn og voksne kunne se sine film- og seriefavoritter fra Barnas SF Favoritter, som er et trygt og reklamefritt univers fra den kjente barnefilmtilbyderen SF Norge

Her har de samlet det beste for barn fra 0-10 år; filmer og serier de fleste kjenner igjen fra NRK Super og TV 2. Uansett om du er barn, ungdom eller voksen, har du antakelig et forhold til en eller flere av figurene. 

Her møter du: 

 • Peppa Gris
 • Brannmann Sam
 • Elleville Elfrid
 • Brødrene Løvehjerte
 • Postmann Pat
 • Elias
 • Den lille traktoren Gråtass
 • Byggmester Bob
 • Kaptein Sabeltann
 • Albert Åberg
 • Mormor og de åtte ungene
 • Pippi Langstrømpe

... og mange, mange flere.

Les mer om RiksTV Junior her

 

RiksTV Junior er tilgjengelig i App Store, og alle RiksPakken-kunder kan laste ned appen og logge seg inn med det samme brukernavnet og passordet de vanligvis bruker på Min side

Her kan du laste ned appen – helt gratis, selvfølgelig:

AppStore