Meny

Den perfekte barnepåsken

– fire gode tips til den perfekte påsken med barna

Vi går mot en påske med mye vær og mindre snø, en påske som verken er sein eller tidlig – og for en sånn midt i mellom-påske er det kanskje ekstra viktig å være riktig utstyrt.

Konkurranse: Vinn Biler-TV, Biler-CD-spiller og mye annet gøy fra Disney Channel!

Skal du på ski, er det viktig med det rette klisteret, den riktige tålmodigheten og de beste gulrot-sjokoladebitene. Skal du til sjøen, er det viktig med det rette pusseutstyret til båten og den rette fornuften (hvor mange ganger har du vel ikke kledd av deg for mye i påskesola og endt opp med en kraftig forkjølelse?). Kjører du bypåske, er det verdt å merke seg hva som holder åpent og hva som er stengt, ved hvilket vannhull sola står lengst, og hvor eventuelt snøen har gått i marka, så du kan ta deg en trask på føttene i påskesola.

Men vi må ikke glemme det aller viktigste: For hva med de som ikke bryr seg om hvilket bunnstoff du bruker på båten, som ikke kunne gitt mindre blaffen i om det er rødswix, rødt eller lilla klister, voks med swix på toppen, aquaklister eller smørninga fra i fjor blanda med granbar og kvist, så lenge de kan gå uten kladding eller bakglatte ski og gjerne få en appelsin når de har gått langt nok – og som slettes ikke har tålmodighet til å sitte og nyte sola ved ett av byens vannhull? Jeg snakker selvfølgelig om barna.

For selv om barna skal nyte påskesol og påskenatur, skal de også få slippe å ta del i de tradisjonsfulle, endeløse diskusjonene. Hva passer vel bedre enn god underholdning da?

Ikke RiksTV-kunde? Akkurat nå: påsketilbud på RiksPakken! 

Her er fire gode RiksTV-tips for kommende påske:

1. Ta med deg iPad-en på påsketur – det er nytt innhold i RiksTV Junior-appen!

Tar du med deg iPaden på påsketur, kan barna kose seg med RiksTV Junior-appen – når som helst. Last ned RiksTV Junior i App Store og logg på med det samme innlogget du bruker på Min side, så er jobben gjort. RiksTV Junior har akkurat blitt fylt opp med enda mer barneunderholdning fra Barnas SF Favoritter, med nye episoder av Lokomotivet Thomas og vennene hans, Peppa Gris og Noddy – i tillegg til filmene Prinsesse Lillefe, Plass bakpå kosten, Sammys eventyr: Den hemmelige passasjen og de nye seriene Tre Fu Tom og Det var en gang – verdensrommet (oppfølgeren til Det var en gang et menneske av Albert Barillé)

RiksTV Junior kan dere også nyte rett på TV-en via underholdningsportalen, der det også finnes utvalgte godbiter fra Disney Channel On Demand.

2. Få med dere påskemorgen på NRK Super

NRK Super har løsningen for alle dere som synes påskeferien er en fin tid å sitte lenge oppe på, uten helt å ta med i vurderingen at noen står tidligere opp en andre. Hver morgen fra klokken 07.30 tar Selda Ekiz og Christer Johnsgård seerne med til Tromsø, der de sender direkte utendørs – med konkurranser, filmer, gjester, eksperimenter og mye annet gøy. Også blir det selvfølgelig påskekrim, NRKs Superkrimmen, i år som tidligere år, hver eneste morgen.

3. Utforsk NRK Super i underholdningsportalen

Det er ikke mange ukene siden NRK Super ble tilgjengelig for alle med en SMART-boks koblet til internett, og for de aller fleste er det sikkert tonnevis med innhold igjen å utforske. NRK Super kommer også til å ha sin egen påskekrim – i år som tidligere år, og du og barna kan kanskje varme opp de små grå med å se påskekrim fra tidligere år? Det er i hvert fall veldig fint å vite at det ikke er noen krise at dere sover over påskemorgen, for så lenge NRK Super finnes – finnes påskemorgen også.

4. Påsken på Disney Channel blir ekstra bra i år

Disney Channel klinker til med en rekke gode filmer og serier i påsken. Biler 1 og 2, Skjønnheten og udyret, Tornerose, Den lille havfruen: Fortellingen om Ariel og Robin Hood er blant filmene som vises i løpet av påskeuka – og dersom du liker Biler, bør du ta en titt på konkurransen vi har gående med Disney Channel, der du kan vinne Biler-TV eller Biler-CD-spiller og mye annet gøy.

God påske til alle barnefamilier! Og husk: Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige alternativer ;)

Ikke RiksTV-kunde? Akkurat nå: påsketilbud på RiksPakken!