Meny

Årets påskekrim på NRK1 er den britiske krimserien Pray.

Årets påskekrim på TV

– tradisjonene svikter ikke i påsken

Påsken er vel den tiden på året som inneholder de aller fineste tradisjonene. Den inneholder deilig påskegodteri, påskequiz, påskeegg, påskesol, påskeskirenn og påskelam – og ikke minst den tradisjonelle påskekrimmen på TV.

Påsketradisjoner er noe vi nordmenn trenger, noe TV-kanalene heldigvis vet godt – og de færreste av dem svikter på påskekrimmen. Vi får britisk påskekrim i lange baner – både ny og gammel, filmatiseringen av Jesu liv fra fødsel til oppstandelse, humorkrim på Bergensbanen, Superkrimmen – og mye, mye mer.

Det er med andre ord mange grunner til å telle dager og glede seg til påske, og i tillegg til å gi deg en komplett oversikt over årets påskekrim her på bloggen, har vi tradisjon tro laget en kalender du kan importere rett inn på mobilen din, slik at du holder oversikten over alt som går på TV i påsken – til enhver tid.

Legg til oversikt i din kalender nå!

En riktig god påske ønskes til alle dere fra oss i RiksTV!

Ikke RiksTV-kunde? Akkurat nå: påsketilbud på RiksPakken! 

Her er årets påskekrim på TV:

NRK:

Prey

NRK holder tradisjonene i hevd, og har påskekrim hver kveld hele påsken. Først ut er serien «Prey», der kriminalbetjent Marcus Farrow (John Simm) blir mistenkt og arrestert for å ha drept kona og den ene av de to sønnene sine. Han er uskyldig, og når muligheten byr seg, rømmer han fra politiet. Farrow gjør alt han kan for å finne sannheten og for å renvaske seg, mens etterforsker Susan Reinhardt (Rosie Cavaliero) er hakk i hæl.

Påskekrim Prey NRK1

Prey vises på NRK1 30. og 31. mars, klokken 21.30

Arthur og George

De som er store Sherlock Holmes- og Sir Arthur Conan Doyle-fans har sikkert hørt historien om den unge inderen George Edalji, som i 1903 ble offer for et justismord etter å blant annet ha blitt anklaget for flere bestialske dyredrap, kjent som the Great Wyrley Outrages.

I NRKs andre påskekrimserie, som er basert på denne sanne historien, møter vi Sir Arthur Conan Doyle (Martin Clunes), som i 1906 lider av sorg – og skrivesperre – som følge av konas død. Conan Doyle får høre om George Edalji (Arsher Ali), som soner fengselsstraff, og blir overbevist om at han er uskyldig. Doyle går inn i saken som romanfiguren hans Sherlock Holmes selv ville ha gjort det, og setter i gang en massiv kampanje for å få Edalji frikjent for anklagene. Etter hvert får imidlertid Sir Arthur bange anelser. Er det noe George skjuler?

Arthur og George vises på NRK1 1. og 2. april, hhv. klokka 21.30 og 21.15

Foyle

NRKs påskekrimuke avsluttes med tre nye episoder av kriminalserien Foyle, med nye, krevende mordgåter. Blant historiene som skal nøstes opp denne påsken er en drapssak som knyttes til Nürnbergprosessen, rasistisk motiverte angrep i forbindelse med opprettelsen av staten Israel, samt attentatforsøk på en MI5-agent. I rollen som Foyle selv finner vi Michael Kitchen, og ved hans side står den dyktige og trofaste Sam (Honeysuckle Weeks).

Påskekrim Foyle NRK1

Foyle vises på NRK1 3., 4. og 5. april, hhv. klokken 21.05, 21.25 og 21.20.

NRK Super:

NRK Super har som vanlig sin egen påskekrim, Superkrimmen, der vi i åtte episoder blir invitert med vaktmannen Zook og assistenten hans, høna Turid, på å løse en forbrytelse. Hver episode inneholder en forbrytelse, tre mistenkte, en skurk – og en vaktmann, og spørsmålet er om Zook klarer å løse alle påskens forbrytelser uten hjelp. Tar du sjansen på å ikke hjelpe ham?
Superkrimmen sendes hver morgen på Påskemorgen, 28. mars – 6. april.

TV 2:

The Guilty

Onsdag første april starter TV 2s hovedpåskekrim, nemlig spenningsserien The Guilty. Her møter vi etterforsker Maggie Brand (Tasmin Greig), som undersøker forsvinningen til fem år gamle Callum Reid, som forsvant på en fest i nabolaget i 2008. Maggie måtte gi opp saken den gang, fordi hun var gravid – saken ble aldri løst, og Callum ble aldri funnet.

Fem år senere blir imidlertid liket av et barn funnet begravet i nærheten av Callums barndomshjem, og marerittet er i gang på nytt. Maggie, som har hatt saken hengende over seg i lang tid, blir besatt av å finne ut hva som skjedde med Callym, og risikerer samtidig sitt eget, lykkelige familieliv i prosessen.

Påskekrim The Guilty TV 2

The Guilty sendes på TV 2 onsdag 1. april til fredag 3. april, klokken 21.40

Mayday

For deg som ikke vil legge deg i påsken, sender TV 2 reprise av fjorårets påskekrim Mayday rett før midnatt hver dag hele påskeuka. I Mayday forsvinner 14 år gamle Hattie under mai-festen i den hedenske småbyen Mayday, like etter at hun har blitt kronet til mai-dronning. Plutselig står den lille byen overfor erkjennelsen av at en forferdelig forbrytelse har blitt begått, og det tar ikke lang tid før fire av beboerne får en mistanke om at noen de elsker har tatt Hattie. For hvem var Hattie egentlig – og hvorfor skulle noen ønske å skade henne?

Påskekrim Mayday TV 2

Mayday sendes på TV 2 mandag 30. mars til fredag 3. april. Første episode starter klokken 23.50

Toget

Morten Ramm og John Brungot gjorde sin egen vri på påskekrimmen i fjor, og suksessen ble så stor at TV 2 har valgt å sende denne i reprise gjennom påsken. Den suspenderte etterforskeren Kenneth Berg og den tidligere kriposetterforskeren Jean Henry Holms (som for tiden er plassert på lensmannskontoret i Ulvik) er på vei med Bergensbanen, da toget plutselig blir tatt av et snøras på Finse. Når strømmen kommer tilbake igjen, oppdager de at de har to lik i vognen. De tidligere etterforskerne, som for øvrig har Harry Hole, Varg Veum og selveste Poirot som forbilder, tar umiddelbart tak i saken.

Påskekrim Toget TV 2

Toget sendes på TV 2 fra mandag 30. mars klokken 19.00

FOX:

FOX sender klassisk påskekrim fra skjærtorsdag til 1. påskedag, der blant annet to av Agatha Christies mest kjente rollefigurer dukker opp. Vi snakker selvfølgelig om den gåtefulle og eksentriske Hercules Poirot og amatøretterforskeren Miss Marple. Påskekrimmen vil ta fullstendig over FOX’ sendeskjema disse fire dagene; skjærtorsdag og langfredag er viet Miss Marple, etterfulgt av to dager med Poirot. Dette vil si hele 96 timer krim og 98 mord! Dette er klassisk krim på sitt aller, aller beste. 

Påskekrim Poirot FOX

Miss Marple og Poirot sendes på FOX, hhv. hele skjærtorsdag og langfredag – og påskeaften og første påskedag.

National Geographic Channel:

Killing Jesus

Første og andre påskedag slenger National Geographic Channel seg på påskekrimmen, når de viser miniserien Killing Jesus. Killing Jesus filmatiserer fortellingen om Jesu liv og forkynnelse – fra fødsel til oppstandelse, og baserer seg på den bestselgende boken av Bill O’Reilly og Martin Dugard. I hovedrollene finner vi blant annet Kelsey Grammer (Frasier) som kong Herodes, og Stephen Moyer (True Blood) som Pontus Pilatus.

Påskekrim Killing Jesus NatGeo

Første del av miniserien Killing Jesus vises 1. påskedag kl. 21.30, etterfulgt av andre del 2. påskedag kl. 20.30 – på National Geographic Channel.

C MORE:

Har du C More-abonnement og tilgang til underholdningsportalen, en PC/Mac eller et nettbrett, kan du få med deg de to nyeste Beck-premierene, nemlig Beck: Invasjonen og Beck: Sykehusmordene. Dette er den tredje og fjerde av i alt åtte nye filmer som blir kjørt som eksklusive verdenspremierer på C More hhv. 21. og 28. mars, og filmene vil fra da av også være på plass i C More Play.
I Beck: Invasjonen må Martin Beck (Peter Haber) og hans team undersøke to dødsfall som man mistenker har kobling til terrorvirksomhet, mens de i Beck: Sykehusmordene må undersøke en sak der en lege er anklaget for mord på en pasient.

Påskekrim Beck C More

Og du, C More Play inneholder også mye annen god krim, som blant annet Poirot, Miss Marple, Inspektør Morse, Detektiv Jack Frost, Lewis – og mye, mye mer.
De nye Beck-filmene, og andre krimserier, ser du i underholdningsportalen, på PC/Mac, nettbrett eller mobil - når du vil.

Filmtjenesten:

I filmtjenesten vil det også være mulig å finne masse krim – som du kan se akkurat når du vil. Du kan blant annet se krimserier som Whitechapel, Dicte, Broen og Sherlock – eller en rekke Varg Veum-, Wallander- og Maria Wern-filmer. Filmene og seriene vil ligge i en egen påskekrimkategori i filmtjenesten gjennom hele påsken, sånn at du enkelt finner fram til den rette påskestemningen.

 Påskekrim Filmleie