Meny

I morgen er det endelig klart for finale i Eurovision Song Contest – og Norge er med!

– Men hvem er de største konkurrentene?

I tillegg til de forhåndskvalifiserte landene har nå 20 land, inkludert Norge, ålet seg gjennom nåløyet og står klare for den store finalen. Her kan du se noen av bidragene som, i følge ryktene, stiller ekstra sterkt i konkurransen om den gjeve pokalen.

Norge er videre til finalen i morgen, og det med en kjempelåt! Vi heier selvfølgelig på våre egne Mørland & Debrah Scarlett, men det kan fortsatt være greit å orientere seg litt om de største konkurrentene. Halve gleden med Melodi Grand Prix er jo å synse og mene rundt hvem som snuser på pokalen og hvem som vil stirre Jahn Teigens "zero points" i hvitøyet. Men det er ikke like lett å manøvrere seg gjennom jungelen av ballader og strabasiøse dansekoreografier.

Vi har snakket med Guri Idsø Viken, en av Eurovision-ekspertene bak bloggen Good Evening Europe, og forhørt oss litt om ekspertenes vinnerfavoritter. Også har vi fått med oss et par av hennes personlige favoritterlåter, som er verdt å lytte seg gjennom før morgendagen. 

De store vinnerfavorittene :

Italia: Il Volo – Grande Amore

Sverige: Måns Zelmerlöw – Heroes

Belgia: Loïc Nottet – Rhythm Inside

Russland: Polina Gagarina – A Million Voices

Norge: Mørland & Debrah Scarlett – A Monster Like Me

Bonusfavoritt: Australia med Guy Sebastian – Tonight Again. Det er første året Australia får være med, og med det kan jo alt skje. 

 

Vikens "verdt å høre på"

Israel: Nadav Guedj – Golden Boy

Østerrike: The Makemakes – I Am Yours

NRK1 sender finalen kl. 21.00 lørdag 23 mai.

Da gjenstår vel bare å si heia Norge!