Meny

I morgen er det endelig klart for finale i Eurovision Song Contest – og Norge er med!

– Men hvem er de største konkurrentene?

I tillegg til de forhåndskvalifiserte landene har nå 20 land, inkludert Norge, ålet seg gjennom nåløyet og står klare for den store finalen. Her kan du se noen av bidragene som, i følge ryktene, stiller ekstra sterkt i konkurransen om den gjeve pokalen.

Norge er videre til finalen i morgen, og det med en kjempelåt! Vi heier selvfølgelig på våre egne Mørland & Debrah Scarlett, men det kan fortsatt være greit å orientere seg litt om de største konkurrentene. Halve gleden med Melodi Grand Prix er jo å synse og mene rundt hvem som snuser på pokalen og hvem som vil stirre Jahn Teigens "zero points" i hvitøyet. Men det er ikke like lett å manøvrere seg gjennom jungelen av ballader og strabasiøse dansekoreografier.

Vi har snakket med Guri Idsø Viken, en av Eurovision-ekspertene bak bloggen Good Evening Europe, og forhørt oss litt om ekspertenes vinnerfavoritter. Også har vi fått med oss et par av hennes personlige favoritterlåter, som er verdt å lytte seg gjennom før morgendagen. 

De store vinnerfavorittene :

Italia: Il Volo – Grande Amore

Sverige: Måns Zelmerlöw – Heroes

Belgia: Loïc Nottet – Rhythm Inside

Russland: Polina Gagarina – A Million Voices

Norge: Mørland & Debrah Scarlett – A Monster Like Me

Bonusfavoritt: Australia med Guy Sebastian – Tonight Again. Det er første året Australia får være med, og med det kan jo alt skje. 

 

Vikens "verdt å høre på"

Israel: Nadav Guedj – Golden Boy

Østerrike: The Makemakes – I Am Yours

NRK1 sender finalen kl. 21.00 lørdag 23 mai.

Da gjenstår vel bare å si heia Norge!

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus