Dramatikk på et fjell i Anatolia, tunge familieoppgjør i forstadene, et kjærestepar på biltur og en aspirerende musiker – vi tar helg med tidligere Cannes-vinnere!

Vi går nå inn i den siste helgen av Cannes filmfestival som hyller noen av årets beste filmer. I den anledning har vi denne fredagen funnet frem noen av de tidligere vinnerne for å komme litt i den gode filmstemningen.

Vintersøvn

I dette storslåtte dramaet følger vi en tidligere skuespiller som driver et hotell på toppen av et fjell i Anatolia. Han har høye tanker om sin posisjon i det lille samfunnet, men når vinteren kommer og isolerer landsbyen fra omverdenen, kommer det fram at de fleste innbyggerne har grunn til å mislike ham. Vintersøvn ble belønnet med blant annet Gullpalmen i Cannes i fjor. 

Sjanger: Drama  Lengde: 3t 16 min Aldersgrense: 15 år

Det hvite båndet

Vi befinner oss i protestantisk by i Nord-Tyskland i 1913-1914, i starten av første verdenskrig. En gruppe barn og familiene deres opplever en rekke ulykker som etter hvert utvikles til en kollektiv avstraffelse. Men hvem står bak det hele? Læreren på byens skole observerer, undersøker – og oppdager gradvis den fryktelige sannheten. Det hvite båndet vant Gullpalmen i Cannes i 2009.

Sjanger: Drama  Lengde: 2t 24 min Aldersgrense: 11 år

Tree of Life

Jack vokser opp som en av tre brødre i en typisk amerikansk forstadsfamilie på 1950-tallet. Faren (Brad Pitt) oppdrar sine sønner strengt, noe som går spesielt ut over eldstemann Jack, mens moren, fru O’Brien (Jessica Chastain), er den trygge klippen som forsøker å holde familien sammen. Vi følger Jack gjennom barndommens uskyld til et desillusjonert voksenliv, med et stadig mer komplisert forhold til sin egen far. 

Sjanger: Drama  Lengde: 2t 18 min Aldersgrense: 11 år

Inside Lllewyn Davis

Llewyn Davis prøver å slå gjennom som folkesanger i New York i 1961, men hans dype og introverte musikk slår ikke an i bransjen som vil ha enkel pop. Med gitaren på slep kjemper han for å bli kjent som musiker mot store hinder – noen skapt av ham selv.

Sjanger: Drama  Lengde: 1t 44 min Aldersgrense: 7 år

Wild at Heart

Kjæresteparet Sailor og Lula er på bilreise gjennom de amerikanske sørstatene. Etter en eksplosiv innledning følger vi paret på deres reise der flere eksentriske figurer i sann David Lynch-ånd passerer revy langs veien. 

Sjanger: Drama/Komedie Lengde: 1t 59 min Aldersgrense: 11 år

Les mer om fjorårets store Cannes vinner, filmen Mamma, her

Alle filmene er tilgjengelig i Filmleie nå. 

Usikker på hvordan du får tilgang til filmleie?

For å leie film rett på TV-en, holder det at du har en SMART-boks koblet til internett. Les mer om hvordan du kobler opp her

Er boksen din allerede koblet til internett? Da finner du Filmleie i underholdningsportalen under den røde knappen på fjernkontrollen. Husk at du også kan søke opp filmer i RiksTV-appen og starte filmen rett på TV-en fra appen. Les mer om filmleie gjennom RiksTV-appen her. 

Husk at du får leie 3 filmer gratis første gang du bruker Filmleie!

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus