USAs mest dødelige snikskytter, den korrupte historien om en olympisk bryter, kompliserte familieforhold – også Clint Eastwood foran og bak kamera.

– RiksTV Filmleie

Vi har funnet frem tre store premierer som er vel verdt å se i helgen, blant dem er selveste American Sniper som er regissert av mannen over menn, Clint Eastwood. Da er det vel ikke annet å gjøre enn å slenge med noen gode Eastwood- favoritter i helgelista også!

American Sniper

Fra mesterregissør Clint Eastwood får vi historien om USAs mest dødelige snikskytter gjennom historien. Navy SEAL Chris Kyle (Bradley Cooper) blir sendt til Irak med ett oppdrag: å beskytte sine medsoldater. Hans dødelige nøyaktighet redder utallige liv, og historiene om hans mot sprer seg raskt. Men ryktet hans sprer seg også bak fiendens linjer, og det blir satt en pris på hodet hans – noe som gjør ham til et hovedmål for opprørerne. 

Sjanger: Drama/Action  Lengde: 2t 12 min Aldersgrense: 15

Foxcatcher

Denne medrivende filmen er basert på den sanne historien om Mark Schultz, en olympisk bryter som indirekte forårsaket sin brors død da han ble tatt under vingen til den mentalt ustabile sponsoren John Du Pont. Hovedrollene spilles av Steve Carrell, Mark Ruffalo og Channing Tatum. Den oscarnominerte regissøren Bennett Miller vant prisen for beste regi i Cannes for filmen.

Sjanger: Drama  Lengde: 2t 14 min Aldersgrense: 15 år

De nærmeste

De nærmeste er et uvanlig familiedrama. Charlotte (27) har et komplisert forhold til sin mor, og lever ut behovet for nærhet alle andre steder enn i sin egen familie. Når hun møter halvbroren Henrik (35) for første gang i voksen alder, blir det et grensesprengende møte mellom to søsken som ikke vet hva en vanlig familie er. 

Sjanger: Drama  Lengde: 1t 46 min Aldersgrense: 15 år

Se de gode klassikerne fra Clint Eastwood i Filmleie:

Broene i Madison County

En evig klassiker og romantisk fortelling om fotografen Robert Kincaid som for National Geographics regning skal fotografere Iowas spesielle broer. Under sitt opphold i Madison County havner han på avveier og møter bondekonen Francesca Johnson (Meryl Streep), et tilfeldig møte som kommer til å forandre deres liv for all fremtid.

Sjanger: Drama/Romantikk  Lengde: 2t 10 min Aldersgrense: 0 år

Gran Torino

Walt Kowalski (Clint Eastwood) er en innbitt veteran fra Koreakrigen som fyller dagene med oppussing, øl og jevnlige besøk hos frisøren. Han klamrer seg fast til en verden som ikke lenger eksisterer og irriterer seg bittert over forandringene som skjer rundt ham. Så blir bilen hans, en Gran Torino fra 1972, forsøkt stjålet av nabogutten, og et uventet vennskap oppstår. Det forandrer Walts liv. 

Sjanger: Drama  Lengde: 1t 51 min Aldersgrense: 15 år

J. Edgar

Den legendariske FBI-sjefen J. Edgar Hoover var en fryktet og beundret mann. Bak lukkede dører skjulte han hemmeligheter som kunne ha ødelagt hans karriere, rykte og liv. Filmen utforsker en av 1900-tallets mest kontroversielle og gåtefulle personer, portrettert av Leonardo Dicaprio. J. Edgar er regissert av, selvfølgelig, Clint Eastwood.

Sjanger: Drama  Lengde: 2t 17 min Aldersgrense: 11 år

Alle filmene er tilgjengelig i Filmleie nå. 

Det er enkelt å få tilgang til Filmleie.

For å leie film rett på TV-en, holder det at du har en SMART-boks koblet til internett. Les mer om hvordan du kobler opp her

Er boksen din allerede koblet til internett? Da finner du Filmleie i underholdningsportalen. Husk at du også kan søke opp filmer i RiksTV-appen og starte filmen rett på TV-en fra appen. Les mer om filmleie gjennom RiksTV-appen her. 

Husk at du får leie 3 filmer gratis første gang du bruker Filmleie!

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus