Rund av sommerferien med en nervepirrende spenningsfilm.

Vi har funnet frem noen godbiter som gir litt ekstra frysninger på late sensommerkvelder.

Gone Girl

På Nick (Ben Affleck) og Amy Dunnes femte bryllupsdag melder Nick sin kone savnet. Politiets etterforskning og et massivt mediasirkus settes i gang, og Nicks bilde av et lykkelig ekteskap blir stadig mindre troverdig. Det tar ikke lang tid før den underlige oppførselen hans skaper mistanke rundt ham.

Sjanger: Thriller  Lengde: 2t 29 min Aldersgrense: 15 år

Zodiac

Fire personer, to fra politiet og to journalister, vier sine liv til å stoppe den hensynsløse morderen Zodiac. Men de møter bare morderens hån og allmennhetens mistro. Ingen vet hvem Zodiac er og når han vil slå til neste gang.

Sjanger: Thriller  Lengde: 2t 38 min Aldersgrense: 15 år

Nightcrawler

I sin desperate jakt på jobb havner Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) i kriminaljournalistikken. Han entrer den livsfarlige verdenen av nightcrawling - der hver politisirene er en gave fra oven og offer omvandles til dollar og cent. Filmen er oscarnominert for beste originalmanuskript.

Sjanger: Drama/thriller  Lengde: 1t 42 min Aldersgrense: 15 år

Se7en

Under en vanlig rutinekontroll finner politiet en mann som har blitt myrdet. Inntil kroppen har noen skrevet ordet "Fråtseri". Mordet blir etterfulgt av et annet der morderen har skrevet "Grådighet" i blod ved siden av offeret. Detektivene Sommerseth (Morgan Freeman) og Mills (Brad Pitt) innser at de jager en seriemorder som dreper etter de syv dødssyndene. 

Sjanger: Thriller  Lengde: 2t 06 min Aldersgrense: 15 år

Se også de nominerte filmene til helgens Amandapris. Les mer om filmene her.

Nattsvermeren

For å fakke en sadistisk massemorder, prøver den unge etterforskeren Clarice (Jodie Foster), å finne hjelp blant de fengslede i det amerikanske fengselssystemet. Hun kontakter Dr. Hannibal Lecter (Anthony Hopkins), en psykiater med henfallenhet til kanniballisme, som hun håper vil kunne gi psykologisk innsikt og ledetråder til morderens atferd. 

Sjanger: Thriller/skrekk  Lengde: 1t 58 min Aldersgrense: 18 år

The Captive

For åtte år siden ble Cassandra kidnappet og forble sporløst forsvunnet. Faren ble først mistenkt for kidnappingen, men så begynner nye spor å dukke opp som tyder på at hun er i live. To politibetjenter tar på seg saken og åpner den henlagte etterforskningen. Snart er de involvert i en sorgtung historie.

Sjanger: Drama/Thriller  Lengde: 1t 52 min Aldersgrense: 15 år

Vil du leie film?

For å leie film rett på TV-en, holder det at du har en SMART-boks koblet til internett. Les mer om hvordan du kobler opp her

Er boksen din allerede koblet til internett? Da finner du Filmleie i underholdningsportalen. Husk at du også kan søke opp filmer i RiksTV-appen og starte filmen rett på TV-en fra appen. Les mer om filmleie gjennom RiksTV-appen her. 

Husk at du får leie 3 filmer gratis første gang du bruker Filmleie!

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus