Meny

God sommer!

Kjære kunde

Nok en gang nærmer det seg sommer, sol, ferie og late dager. Med på menyen for de late dagene vil det helt sikkert også bli en dose TV-titting. Fortsatt er nemlig TV verdens største hobby – det viser TV-tallene både for den gode «gamle» TV-seingen der man ser innholdet samtidig som det sendes fra TV-stasjonen (det vi i bransjen kaller lineær-TV) – eller for TV konsumert via strømmetjenester.

De som trodde at TV-seingen er død er ikke helt oppdaterte. Nesten to millioner nordmenn så Petter Northug vinne femmilsgull i Falun. 1,3 millioner nordmenn fulgte Kampen om tungtvannet.

802 000 har i snitt sett dramaserien Frikjent på TV 2. Dette er totaltallene for både lineær-TV og strømmetjenesten TV 2 Sumo. Over 500 000 så Alexander Kristoff vinne «monumentet» Flandern Rundt på sykkel. Og det på en sending som varte i tre timer.

TVNorge har også satt rekorder: Både 71° nord – Norges tøffeste kjendis, Thomas Giertsen: Helt perfekt og Neste sommer slo egne seer-rekorder. Søndagsrekken til TVNorge har levert knallsterkt gjennom vinter og vår og har blitt vinneren denne dagen.

I fantasiserien «Game of Thrones» på C More ble de fire første episodene lekket på nettet i USA – det var voldsomme diskusjoner i nyheter og sosiale medier. I Norge skapte serien mange og store overskrifter lenge før serien ble sendt på betalingskanalen.

Og sånn kan vi fortsette.

Så langt i år har nordmenn sett 183 minutter på TV hver dag (uke 1-20). Dette er på samme nivå som fjoråret ifølge TV-tall fra TNS Gallup. TV er populært som aldri før.

I RiksTV jobber våre medarbeidere hver dag for at du skal få et enda bedre tilbud fra oss. Vi gjør det vi kan for at TV-hverdagen din skal bli så enkel som mulig: RiksTV Junior og RiksTV-appen, som gjør at du kan styre TV-en fra iPad, iPhone eller Android, er lanseringer som er gjort.

Du får som abonnent hos oss også tilgang til NRKs fantastiske arkiv – rett på TV-skjermen. Og du kan starte programmene forfra om du skulle komme for sent hjem.

Når dette leses har vi en helt ny mottaker på vei ut i markedet. En modell som blant annet har innebygget wifi – der kombinasjonen av digitalt bakkenett og tjenester over internett smelter sammen. Slik skal du få enda flere tjenester, og slik skal det bli enda enklere for deg å navigere i fremtidens RiksTV.

Sommeren og dermed også Tour de France står for døren – kanskje med tre nordmenn som sentrale underholdere. Selv om noen nok slakker litt av på dyrkingen av verdens største hobby (TV-titting) i ukene fremover, er det mange med sterk interesse for toppidrett som vil bruke både to, tre og fire timer daglig foran skjermen med Frankrike som utgangspunkt.

Høsten blir også spennende. TV-kanalene har lettet på sløret – det er mye spennende vi har i vente, blant annet flere gode gamle TV-suksesser. Vi i RiksTV lover også flere spennende nyheter senere i år som vil gjøre TV-hverdagen enda enklere og bedre for deg som kunde.

Vi ønsker dere alle en riktig god sommer!

 

Vennlig hilsen
Christian Birkeland
Administrerende direktør RiksTV