Kan Adolf Hitler ha overlevd andre verdenskrig?

– Historys nye serie følger et team anerkjente etterforskere når de gjenåpner verdens mest kjente «cold case»

I 2014 offentliggjorde FBI over 700 sider med hemmelige dokumenter som antydet at Adolf Hitler kan ha overlevd og flyktet til Sør-Amerika etter at Nazi-Tyskland falt.

I et notat som nylig ble avdekket står det: «Amerikansk militærtjenestemenn i Tyskland har ikke funnet liket etter Hitler, og det finnes heller ingen troverdige kilder som definitivt kan bekrefte at Hitler er død». Historys nye serie, Hunting Hitler, følger et team anerkjente etterforskere når de gjenåpner verdens mest kjente «cold case», for å finne ut om en av verdens verste krigsforbrytere, Adolf Hitler, faktisk overlevde andre verdenskrig.

Hunting Hitler

Premiere på History 7. november kl. 22.00!

Er det mulig at verdens mest ettersøkte mann gjennomførte historiens mest utrolige forsvinningsnummer i håp om å en dag leve ut nazi-drømmen igjen? Da FBI og CIA i 2014 offentliggjorde deler av sine arkiver, dukket en topphemmelig sak opp. En sak som hadde vært forseglet i over 70 år. Hundrevis av hemmeligstemplede filer ble for første gang samlet, og det viste seg at det finnes verken lik eller DNA-rester av en av verdenshistoriens mest beryktede diktatorer, Adolf Hitler. Til gjengjeld fant man en lang rekke tungtveiende beviser for flukt, skjulesteder og et forsvinningsnummer som endte på den andre siden av kloden.

Utstyrt med vitnemål, rettsmedisinske rapporter, nye spor og banebrytende teknologi, begir et team bestående av verdens ledende etterforskere seg ut på den ultimate menneskejakt. Bob Baer, en CIA-veteran med 21 års fartstid og en av verdens mest respekterte eksperter innen militær etterretning, og ledende etterforsker av krigsforbrytelser, dr. John Cenchich, står i spissen i denne ultimate menneskejakten. Vil de lykkes i å finne svaret på det vanvittige spørsmålet: Snøt Hitler alt og alle i bunkeren under Berlin den dagen i 1945?

Serie i åtte deler. Sendes hver lørdag kl. 22.00 fra 7. november på History.

Få også med deg:

Last Days of the Nazis

Hva førte til at nazistene skapte et av de ondeste regimene i historien? I serien Last Days of the Nazis, forteller History den rystende historien om andre verdenskrig fra nazistenes eget perspektiv. På slutten av andre verdenskrig samlet, arresterte og forhørte de allierte tusenvis av nazister, i tillegg til tyske borgere som var mistenkt for å være delaktig i nazistenes forbrytelser. I seks dramatiske episoder får vi høre om den mørke og fascinerende historien om Det tredje riket fra et uvanlig perspektiv: nazistenes.

Hver lørdag kl. 23.00 fra 7. november på History.

Rekker du ikke få med deg programmet når det sendes på TV?

I underholdningsportalen har vi ukesarkiv fra History. Går du glipp av et program kan du se det i ukesarkivet – syv dager etter at det ble sendt på TV.

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus