Årets julekalendere på TV

– Nyt førjulstiden med årets julekalendere

Selv om det i desember blir både mørkere og kaldere, er det allikevel noe magisk med førjulstiden og desember måned. Duften av kanel, klementiner og gløgg tar deg tilbake til barndommen – og introen til julekalenderen på TV-en minner om at høytiden snart er her.

Hvert eneste år sender TV-kanalene julekalendere – til glede for både små og store. I år er selvsagt intet unntak – og vi har laget oversikten over hvilke julekalendere du kan se på NRK, TVNorge og TV 2 i år.

Bli med i RiksTVs julekalender – delta nå og hver dag frem til og med julaften. Vi lover flotte premier!

Julekongen – magisk førjulstid på NRK

Julekongen

Foto: Jørn Veberg/NRK.

NRK sendte Julekongen for første gang i 2012 og i år får vi et gledelig gjensyn med Kevin og familien på Sølvskogen. Kevin er fast bestemt på at denne julen skal bli den beste noensinne, men da det viser seg at huset som familien bor i er full av sopp, kan de ikke lenger feire jul der. Enda verre blir det når Kevin og familien får tilbud om å feire jul hjemme hos Kevins verste fiende, Peder Krohn.

Hver dag etter skolen drar Kevin til sin hemmelige hule ute i skogen. En dag oppdager han en tunnel som fører ham inn i en grønn og frodig skog full av ekte riddere. Kan dette være løsningen på julefeiringsproblemet?

Julekongen starter 1. desember klokken 18.00 på NRK1 og NRK Super

Savner du Jul i skomakergata? Du kan se hele serien på NRK1 fra 1. - 24. desember kl. 22.45 eller på NRK TV. Du finner NRK TV i underholdningsportalen.

Asbjørn Brekkes julekalender – høy humorfaktor på TVNorge

Asbjørn Brekke

Foto: TVNorge.

I år får Norges kanskje største juleentusiast, Asbjørn Brekke, sin egen julekalender på TVNorge. Hver kveld i 24 dager får Asbjørn besøk av en gjest i studio, og byr gjestene på rikelig mengder julegløgg, filt og dorullnisser. Det er duket for lettbeint humor på TVNorge i år!

Asbjørn Brekkes julekalender starter 1. desember kl. 20.00 på TVNorge.

The Julekalender – gammel slager på TV 2

The Julekalender

Foto: TV 2.

Tradisjonen tro skal vi igjen more oss med historien om nissene Fritz, Hansi, Gynter og potetbøndene Gjertrud og Olaf Sand. The Julekalender ble vist på TV 2 for første gang i 1994 og er fortsatt en seerfavoritt for mange. 

Potetbøndene Olaf og Gjertrud Sand er i full gang med juleforberedelsene i det lille huset sitt i Trønderlag. På en annen kant av verden, ligger den eldgamle nissen Gammel Nok for døden. Spilledåsen (The Playdåse) som spiller hans livsmelodi, er i ferd med å stanse. De tre nissene Fritz, Hansi og Gynter får i oppdrag å reise til det gamle landet, finne den eneste gjenlevende nissehulen, og bringe tilbake nøkkelen som kan trekke opp spilledåsen og redde Gammel Nok. Med seg på reisen får de tre nissene et kart og Den Store Klokeboken. Med den kan alt la seg gjøre og det er viktig at den ikke faller i gale hender.

The Julekalender starter 1. desember kl. 18:40 på TV 2 Zebra. 

Rekker du ikke å få deg programmet når det sendes på TV?

Husk at du kan se tidligere sendte TV-programmer i RiksTVs ukesarkiv – tilgjengelig i én uke etter at det ble sendt på TV. 

Pst! Få et knalltilbud på RiksPakken!

Med ønske om en god adventstid!

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus