Gled deg til seriehøsten!

– Det er mye å se frem til i månedene som kommer

Høsten er i anmarsj og gradestokken kryper sakte, men sikkert nedover. Heldigvis er det flust av sesongpremierer og premierer på kvalitetsserier som kan lyse opp høstdagene. Vi har samlet et knippe av de virkelig store godbitene fra NRK, TV 2, TV 2 Zebra, FOX og SVT1. 

NRK

Norskov

Politimannen Tom Noack vender hjem til Norskov for å rydde opp i byens narkomiljø. Oppgaven blir ikke så enkel som Tom har trodd, for mennesker han bryr seg om havner i søkelyset.

NorskovPremiere 25. september kl. 22.25 på NRK1. 

Downton Abbey – sesong seks

Sjette og siste sesong av den britiske epokedramaserien Downton Abbey starter på NRK i september. Vi får vite hvordan det går for Robert, Cora, døtrene og bestemor Violet. Vil Mary og Edith finne kjærligheten? Hva med Mr. og Mrs. Bates, vil de endelig bli lykkelige og starte familielivet? Og ikke minst: hva med kjærligheten mellom Carson og Mrs. Hughes?

Downton AbbeySesongpremiere 27. september kl. 21.10 på NRK1. 

Broen – sesong tre

Den tredje sesongen av Broen byr på en sterk og uforutsigbar kriminalsak. Saga Norén må klare seg uten sin faste makker Martin Rohde som soner en tiårig fengselsstraff. Savnet etter Martin forsterkes når Saga får en ny sak. En kjent dansk kjønnsdebattant, og eier av Københavns første kjønnsnøytrale barnehage, blir funnet myrdet på en byggeplass i Malmø. 

Broen

Sesongpremiere 28. september kl. 21.30 på  NRK.

TV 2 og TV 2 Zebra

Suits – sesong fem

Harvey Specter, Mike Ross og resten av gjengen er tilbake i sesong fem av advokatserien Suits.

SuitsSesongpremiere 16. september kl. 22.30 på TV 2 Zebra

DAG – sesong fire

Fjerde og siste sesong av den mørke humorserien om samlivsterapeuten Dag, sendes på TV 2 denne høsten. Serien er den mest Gullrute-meritterte dramaserien gjennom tidene og flere kjente skuespillere blir å se på skjermen også denne sesongen. 

DAG

Sesongpremiere 17. september klokken 22.25 på TV 2 

Okkupert

Spenningsserien Okkupert er TV 2s største dramasatsning noensinne etter en idé av Jo Nesbø. Handlingen er lagt til Norge i nær fremtid. Russland har på vegne av EU satt i gang en invasjon av Norge, som har stoppet olje- og gassproduksjon på grunn av klimakrisen. Men hva skjer med okkuperte Norge når livene til innbyggerne ikke blir direkte berørt? Er det noen som er villige til å protestere?

OkkupertPremiere 4. oktober klokken 22.15 på TV 2 

Homeland – sesong fem

Homeland har vært en seerfavoritt helt siden første sesong. I femte sesong følger vi fortsatt Carrie Mathison, men i en litt annen rolle enn CIA-agent, skal vi tro ryktene.

HomelandSesongpremiere 8. oktober på TV 2 Zebra 

The Good Wife – sesong syv

Alicia er den perfekte hustru – inntil hennes fremgangsrike ektemann blir fengslet etter en svært offentlig sex- og korrupsjonsskandale. Fast bestemt på å redde familien forsøker hun å gjenreise sin tidligere karriere som forsvarsadvokat. 

The Good Wife

Sesong syv kommer på TV 2 denne høsten 

The Odd Couple

Slasken Oscar Madison (Matthew Perry) og den ekstremt ryddige streitingen Felix Unger (Thomas Lennon) er to tidligere skolekamerater som plutselig blir romkamerater etter at de begge blir skilt. Serien gav seer-rekord i USA og hanket inn seieren som denne sesongens beste nye komiserie. 

The Odd Couple

Premiere 21. september klokken 23.10 på TV 2 

FOX

The Walking Dead – sesong seks

Denne høsten sendes sesong seks av zombie-sagaen The Walking Dead. I starten av sesong seks møter vi en gruppe som forstår at for å være blant de levende, må du ta et ansvar utover det å bare overleve.

The Walking DeadSesongpremiere 12. oktober kl. 21.55 på FOX

American Horror Story – sesong fem

Grøssergodbiten American Horror Story har allerede levert fire nervepirrende sesonger, og er omsider tilbake med en femte sesong denne gangen på et hotell. Jessica Lange, en av seriens ikoner, er ikke med denne sesongen, men det er derimot flere av de andre skuespillere vi kjenner fra tidligere sesonger. Lady Gaga har i tillegg sin debut som fast seriemedlem.

American Horror Story

Sesongpremiere 29. oktober klokken 21.55 på FOX

SVT1

Mr. Robot

Ny kritikerrost serie fra produsentene av True Detective. Elliot jobber som dataprogrammerer og ekspert på datasikkerhet i selskapet Allsafe. På fritiden hacker han og avslører umoralske handlinger. Elliot rekrutteres til en gruppe hackeraktivister som har til hensikt å ta knekken på E Corp, et selskap som ikke har rent mel i posen. Det er bare et problem: E Corp er Allsafes største kunde. Hvor langt er Elliot villig til å gå for det han tror på? 

Mr. RobotPremiere 18. september kl. 22.00 på SVT1. 

Ikke glem: TV-programmer fra blant annet TV 2s kanaler, FOX og NRK kan du se i RiksTVs underholdningsportal syv dager etter at de er sendt på TV. 

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus