Serier i romjulen

– Serietips på NRK og C More

Romjulen er tiden for å kose seg litt ekstra og hva passer vel bedre enn å se en god serie når julefreden endelig senker seg? I RiksTVs underholdningsportal har du tilgang til både NRK TV og C More, som begge bugner over av gode serier. Under har vi samlet noen av våre beste serietips. Nyt romjulen med en av disse kvalitetsseriene!

Serieanbefalinger på C More

Flesh and bone

Drama, US, 2015. Den talentfulle ballerinaen Claire havner under vingene til den kravstore kunstneriske lederen Paul. Hun bærer på hemmeligheter fra fortiden som har satt dype spor, men likevel driver henne fremover. Hvor langt er Claire villig til å gå for å få suksess?

Tilgjengelig i C More i underholdningsportalen.

Peaky Blinders

Drama, UK, 2014. Hyllet britisk kriminaldramaserie som utspiller seg i 1919 i fattige Birmingham, en by som er plaget av korrupsjon og organisert kriminalitet. Vi følger Thomas Shelby, lederen av Peaky Blinders, en av byens mest fryktede kriminelle gjenger. Shelby er en karismatisk mann med større ambisjoner enn småforbrytelser, men han får mange fiender på veien mot toppen. 

Tilgjengelig i C More i underholdningsportalen.

Gåsmamman

Drama/thriller, Sverige, 2015. Sonja lever et sorgløst liv med familien. Mannen hennes, Frederik, sørger for en god økonomi gjennom handel med marihuana, noe som ikke er en helt ufarlig bransje, og plutselig tvinges Sonja ut i et livsfarlig spill. Hun får både bandemedlemmer og politiet mot seg, og hun vil gjøre alt for å beskytte sine barn. Hun kan ikke lenger være sikker på hvem hun kan stole på.

Tilgjengelig i C More i underholdningsportalen. 

This is England '90

Drama, UK, 2015. Den avsluttende delen i Shane Meadows' kritikerroste,This is England-serie. Handlingen er lagt til ravekulturen i 1990. Shaun er en tverr tenåring, ulykkelig forelsket i Smell. Combo har kommet ut av fengsel, mens småbarnsforeldrene Lol og Woody strever med å få endene til å møtes. Musikk spiller en stor rolle i serien, og soundtracket består av sanger av blant andre The Stone Roses og The Charlatans.

Tilgjengelig i C More i underholdningsportalen. This is England ’86 og ’88 er også tilgjengelig. 

Har du ikke C More? Bestill C More

Serieanbefalinger på NRK

Tyskland 83

Drama, Tyskland, 2014. Den unge Martin Rauch forlater hjemmet sitt i Øst-Tyskland for å infiltrere den vesttyske hæren. Under navnet Moritz Stamm skal han arbeide for general Edel. Målet er å samle informasjon om NATOs planer om å plassere kjernefysiske våpen i Vest-Tyskland. Samtidig får han innpass i den vestlige ungdomskulturen gjennom generalens rebelske barn, den sinte Alex og vakre Yvonne.

Tilgjengelig i ca. tre uker til (De første to episodene er tilgjengelig til 30. desember).

Øyevitne

Thriller, Norge, 2013. På en hemmelig møteplass inne i et øde skogsområde, blir to unge gutter øyevitner til en grotesk massakre. Guttene blir selv nesten drept, men kommer seg unna med drapsvåpenet. De gjemmer våpenet og pålegger seg selv et taushetsløfte om det de har sett. Dagen etter blir en av guttenes fostermor, Helen Sikkeland, lensmann i bygda, konfrontert med drapene på fire medlemmer av MC klubben Ferrymen.

Tilgjengelig til 31. desember

Les også: se dine filmfavoritter i julen

Lyst til å komme igang med underholdningsportalen?

For å benytte deg av underholdningsportalen med ukesarkiv, Filmleie, NRK, seks ekstra TV-kanaler og RiksTV Junior, trenger du et abonnement på RiksPakken og en SMART-boks koblet til internett. 

Bestill RiksPakken og SMART-boks

Har du ikke koblet SMART-boksen din til internett enda?

Slik kobler du til SMART-boks I.  Slik kobler du til SMART-boks II.

God jul!

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus