Meny

Sesongstart 71ᵒ nord

– Den 31. august ruller endelig Norges vakreste eventyr over skjermen igjen.

Det er mange gode grunner til å glede seg til TV-høsten, for høsten betyr deilige innekvelder med fantastisk TV-underholdning. 71ᵒ nord er blant de mange godbitene å se frem til. Mandag 31. august kl. 20.30 er det sesongpremiere på TVNorge!

Imponerende nok har programmet rullet på skjermen siden 1999, og har fortsatt å være en seersuksess år etter år. Veldig overraskende er det ikke med tanke på reisen gjennom spektakulær natur kombinert med en dyktig programleder, tøffe deltagere og beinharde oppgaver.

Minst like imponerende som programmets lange levetid er det at Tom Stiansen (45) i år leder programmet for tiende gang. Vi tok en prat med eks-alpinisten.

Du har vært programleder siden 2006, og feirer i år tiårsjubileum som programleder. Hvordan føles det?
– Det føles bra. Det er like moro hver gang, og jeg arbeider med et fantastisk crew som det er spennende å dra på tur med. Jeg opplever at de fleste har et positivt inntrykk av 71ᵒ nord, og det gjør det lett å være stolt av å jobbe med programmet.

Hva tror du gjør programmet til en seersuksess år etter år?
– Det må vel være noe i den norske folkesjela som liker å se mange flotte steder i eget land. I tillegg er det et fint fora å få turtips fra. 

Hva kan vi forvente oss i årets sesong?
– En fantastisk gjeng med veldig forskjellige deltakere, som ganske tidlig på turen får en helt rå utfordring i form av en særdeles luftig overnatting.

Årets deltagere overnattet i hengekøyer 700 meter over bakken i Gygrekjeften i Sogn og Fjordane. FOTO: TVNorge

Hva er ditt beste 71ᵒ nord-minne?
- Det må ha vært en topptur jeg gikk sammen med deltakerne på randonnée-ski på Senja for mange år siden.

Hva er ditt verste minne?
- Da Henning Hoff Wikborg brakk nakken på ski ned fra Skårasalen for noen år siden. Det gikk bra til slutt, men det var dramatisk da det skjedde.

Hadde du selv deltatt hvis du hadde fått sjansen?
- Ja, det er jo en helt unik og fantastisk opplevelse, som man ikke kan få noen andre steder. Det er bare å høre med alle som har vært med.

Hvordan er den typiske deltageren? 
– Det er en stor fellesnevner, og det er at de er utadvendte og villige til å by på seg selv, også er det jo fint at de aller fleste er glade i å være på tur.

Kan du fortelle litt om prosessen rundt 71ᵒ nord?
– Innspilling tar seks uker og det er enormt med jobbing for alle involverte dag og natt. Crewet har en enorm arbeidskapasitet og vi er som en liten mellomstor bedrift som flytter «kontor» ca. hver tredje dag. Planleggingen begynner omtrentlig seks måneder før turen starter og etterarbeidet tar ca. seks måneder det også. Hvert år sender rundt 3000 personer inn søknad og av disse er det ca. 1000 som kommer til videre vurdering.

71ᵒ nord kan du se på TVNorge – eller i underholdningsportalen syv dager etter, akkurat når det passer deg.