Syv fete låter på TV denne uken

– Oppdag ny musikk med RiksTVs spilleliste!

RiksTV har samlet de syv beste låtene som dukker opp på TV denne uken. Spillelisten oppdateres hver torsdag og er tilgjengelig i Spotify, Beat og Wimp. 

Cornelis

🎵Cornelis Vreeswjik: Somliga går med trasiga spor 

På den tida han jevnlig var å se med buksene på knærne og en rakett i rompa, var det nok ikke mange som så for seg at Turbonegers Hank von Helvete skulle komme til å portrettere svenskenes nasjonalskatt Cornelis Vreeswijk på filmlerretet. Men en bandoppløsning, en grundig avrusning og en scenemusikalopptreden senere var det altså sånn det ble. Til syvende og sist ikke så upassende heller; filmen skildrer tross alt en mann som visste å ta for seg av livets gleder.

Cornelis
Lørdag 24. oktober kl. 23.20 på TV 2

The Hangover

🎵Wolfmother: Joker And The Thief

En breial film trenger så klart et breialt riff! Inn med australske Wolfmother, som like godt fylte hele den nå ti (!) år gamle albumdebuten sin med den slags, og tok formatet med fengende, vrengt 70-tallsrock til det ypperste med nettopp dette sporet. Kvalitetene er åpenbare nok til at låta har dukket opp i mer enn én film (den andre Jackass-filmen og tredje Shrek, blant annet) og flere TV-spill, og har blitt en gjenganger på sportsstadioner verden over.

The Hangover
Lørdag 24. oktober kl. 21.30 på TVNorge

NCIS: New Orleans

🎵Dr. John: Right Place Wrong Time

Når politifranchisen NCIS har etablert seg med egen serie i musikkmekkaet New Orleans, skulle det bare mangle at det ikkedukket opp noen lokale godbiter på lydsporet. Helt enkelt er det likevel ikke: Da serien først kom gikk det ikke ubemerket hen at vignettmusikken (Boom Boom) var en låt skrevet av John Lee Hooker i Detroit. Eksentrikeren Dr. John er derimot ekte vare; født, flasket opp og grundig rufset til blant paradebyens barer og yrende musikkliv.

NCIS: New Orleans. 
Sesongpremiere mandag 26. oktober kl. 22.30 på TV3

Dace Chappelle's Block Party

🎵Dead Prez: Hip Hop

Dave Chappelle’s Block Party er en film så stappfull av god musikk og minneverdige øyeblikk at det er vanskelig å vite hvor man skal begynne. Er det med Kanye West, John Legend og fullt marching band som gjør Jesus Walks? Eller er det når Erykah Badu kaster den enorme signaturafroparykken som nekter å holde seg på plass i vinden? En ting er sikkert: Komiker Dave Chappelle og film- og musikkvideoregissør Michael Gondry traff blink da de bestemte seg for å invitere til nabolagsfest med noen av sin generasjons viktigste artister.

Dave Chappelle’s Block Party 
Tilgjengelig i RiksTV Filmleie

Fryktens sommer

🎵Hooverphonic: 2 Wicky

En håndfull band og artister står igjen som sentrale representanter for 90-tallsnyvinningen trip hop: Massive Attack, Portishead og Tricky. Belgiske Hooverphonic (også kjent bare som Hoover) er ikke blant dem, men jammen klarte de ikke å lire av seg en liten perle av en låt i sjangeren. 2 Wicky sørget i 1996 for bandets internasjonale gjennombrudd i den fransk-italienske Liv Tyler-filmen Stealing Beauty, men denne uka er den aktuell som lydpynt når Halloween-helga tjuvstartes med skrekk-kultklassikeren I Know What You Did Last Summer.

Fryktens sommer 
Tirsdag 27. oktober kl. 21.30 på Viasat4

Springbreakers

🎵Ellie Goulding: Lights

Da den stadig like konfronterende regissøren Harmony Korine skulle lydsette sin selverklærte «beach noir», gikk han til en overraskende sammensetning av musikere: Brostep-kongen Skrillex og tidligere Red Hot Chili Peppers-medlem Cliff Martinez, mannen som blant annet har gitt umiskjennelig dempet særpreg til Nicolas Winding Refns Drive og Only God Forgives. Originalmusikken er lite tilgjengelig for strømming, men Ellie Gouldings internasjonale gjennombruddshit Lights er ikke noe dårlig alternativ.

Spring Breakers
Søndag kl. 21.30 på TV 2 Bliss

Mary Poppins

🎵Garber, Van Dyke, Dotrice & Andrews: Chim Chim Cher-Ee

Erkemusikalen Mary Poppins huskes kanskje først for lystige A Spoonful of Sugar og Supercalifragilisticexpialidocious, men det var stemningsfulle Chim Chim Cher-Ee som i 1964 gikk hen og vant Oscar for beste originallåt. Musikken til filmen er skrevet av de ekstremt produktive Sherman-brødrene Robert og Richard, som i tillegg sto bak både Chitty Chitty Bang Bang, Jungelboken og Aristokattene.

Mary Poppins 
Lørdag kl. 09.20 på FEM

Følg spillelisten på:

 

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus