Temahelg: 2000-tallet

– Spennende tilbakeblikk på tiårets største hendelser.

National Geographic Channel sender 4. – 6. september en spesialsending i fire deler og går i dybden på årtiet smarttelefoner og sosiale medier fikk sitt inntog. Med sine enorme omveltninger globalt, teknologisk og sosialt, markerte 2000-tallet starten på en ny epoke.

Det var på 2000-tallet den sosiale revolusjonen på nett ble et faktum. Sosiale medier, slik som Twitter, Facebook og YouTube ble lansert og med disse ble samfunnet endret. Kjendiser ble gjort over natten gjennom realityprogrammer, og viralvideo ble født med YouTube.

Med over 120 originalintervjuer fra blant annet Sharon Osbourne, Michael Moore, Randy Jackson og Dick Cheney, gis vi et unikt innblikk i deres forsøk på å belyse 2000-tallet. Kombinert med intervjuene vises uforglemmelige opptak som retter søkelyset på det kjente, og utfordrer det du trodde du visste. Fra de tragiske angrepene 11. september, til naturkatastrofer som tsunamien, og store fantasyfilmer som Harry Potter og Ringenes Herre, beskriver serien 2000-tallet med historier fra alle verdenshjørner.

Sendetidene for dokumentarserien er:

Ground Zero

Seriens første episode er viet Ground Zero. Med bidrag fra Dick Cheney, Donald Trump og Michael Moore gis et tilbakeblikk på 11. september og hvordan terrorangrepet i etterkant preget Amerika.

Fredag 4. september kl. 21.00

Oppgang og nedgang

Tar for seg de siste fem årene av 2000-tallet med særlig fokus på menneskeskapte og naturlige uhell, teknologiske og kulturelle mysterier.

Lørdag 5. september kl. 21.00

2000-tallets største tragedier

Denne dokumentaren tar for seg et tiår med tragedier, fra 11. september til orkanen Katrina, og vi får høre fra både overlevende og eksperter.

Søndag 6. september kl. 20.00

YouTube-revolusjonen

YouTube feirer ti år, og vi ser på tiårets historie gjennom linsene til verdens mest kjente nettsted for å dele videoer.

Søndag 6. september kl. 21.00

Dokumentarserien kan du se på National Geographic Channel helgen 4. - 6. september eller i RiksTVs underholdningsportal syv dager etter.

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus