Meny

Premiere på National Geographic Channel: Vinterveiens helter

– Få et innblikk i norske bilbergeres tøffe hverdag

For første gang har National Geographic Channel produsert en dokumentarserie utelukkende fra Norge, og viser et unikt innblikk i norske bilbergeres hektiske hverdag gjennom en knallhard, norsk vinter. De norske vinterveiene over fjellet kan være livsfarlige å kjøre, og vinterværet fører ofte til ulykker og kolonnekjøring, og tvinger selv femti tonns lastebiler av veien.

Hver dag hele vinteren kommer utenlandske sjåfører kjørende med tungtransport gjennom vårt langstrakte land. Og av og til går det fryktelig galt. Da kommer redningen i form av erfarne, dyktige og fryktløse bilbergere.

Dokumentarserien utspiller seg hovedsakelig på Hardangervidda. Her følger vi bilbergerne Thord og Bjørn, som holder til på hver sin side av fjellet. Vi er flue på veggen når bilbergerne drar ut på risikofylte redninger, konkurrerer om oppdrag og støter på utfordringer i møtet med utenlandske sjåfører. Blant stedene vi besøker er Finnsnes, Overhalla, Voss og Orkanger.

Vinterveiens helter

Vinterveiens helter har premiere den 31. august kl. 22.00 på National Geographic Channel.

Sendeoversikt for Vinterveiens helter:

Vinterveiens helter: Alt eller ingenting

I Odda kommer det kraftigste snøfallet de lokale bilbergerne Thord Paulsen og Olav Eike noen gang har sett. Det skaper kaos på veiene.

Premiere mandag 31. august kl. 22.00

Vinterveiens helter: Gale folk

I Hardanger har to smuglere kjørt inn i en snøfonn, og bergingsveteran Bjørn Lægreid kan knapt tro hva som er inne i kjøretøyet.

Mandag 7. september kl. 22.00

Vinterveiens helter: Tiggere kan ikke velge og vrake

Thord Paulsen og Bjørn Lægreid berger en sunket båt i fjorden, mens Frank Sebulonsen hjelper en tysk trailersjåfør som frakter ni biler.

Mandag 21. september kl. 22.00

Vinterveiens helter: Inn i skogen

I nord har en slåmaskin veltet, og en gravemaskin holder på å synke i et gjørmehull.

Mandag 28. september kl. 22.00

Vinterveiens helter: Ild og is

I Voss har en trailer med fisk kjørt utfor veien. Det er opp til Ove og mannskapet hans å få den opp på veien igjen før fisken blir ødelagt.

Mandag 14. september kl. 22.00

National Geographic Channel kan du se via ukesarkivet i RiksTV-appen eller i underholdningsportalen – hele syv dager tilbake i tid.