Ski-VM i Falun: Dette gleder vi oss til

– få VM-kalenderen rett på mobilen

18. februar smeller det i vintermekkaet Falun, og i løpet av tolv dager skal vi følge og heie på våre nasjonalhelter i hopp, kombinert og langrenn.

Få VM-kalenderen rett på mobilen din – se lenger ned i saken.

I langrennssporet har vi store forventninger etter en vanvittig godt gjennomført Tour de Ski av det norske landslaget. Marit Bjørgen og Martin Johnsrud Sundby vant hver sin klasse, etterfulgt av Therese Johaug, Petter Northug og Heidi Weng. En eller flere av disse fem har store sjanser til å ta en eller flere medaljer – og forventningene er spesielt store for lørdagens skiathlon, der Bjørgen kan ta sitt tredje rake VM-gull i skiathlon. Norge sender elleve kvinner og tolv menn for å konkurrere i langrennsgrenen i Falun. 

Fredag 20. februar er den store kvinnedagen i VM-øyemed, der den lille store stjerna fra Japan, Sara Takanashi, kan ta sitt første individuelle gull i normalbakke. Hvem Norge sender fra kvinnelandslaget er ennå ikke klart, men vi kan gjette oss fram til noen av dem – og vi har spesielt stor tro på Maren Lundby, som i helgens renn i Hinzenbach bare lå halvannet poeng fra pallen, og endte på en 7. plass. Line Jahr og Gyda Enger har også hoppet jevnt godt i det siste, og vi håper at sesongens formtopp finner sted i løpet av VM-uka for alle jentene.

Anders Bardal skadet håndleddet under rennet i Wisla i midten av januar, men fikk heldigvis beskjed av legen sin veldig fort om at han skulle være med til VM. Bardal har trent godt siden fallet, og sammen med Fannemel, muligens Velta og Jacobsen og en heldig herremann til (uttaket er ikke klart), skal han sette utfor hoppbakken både 21. og 25. februar – i tillegg til 22. februar, når herre- og damelaget skal mikses til et superlag. I tillegg til Bardal er vi svært spente på Rune Velta, som i Willingen i helgen gjorde karrierebeste i tradisjonelt storbakkerenn med en andreplass, også håper vi at Tom Hildes resultater i samme renn tyder på at han er på vei tilbake i toppform. Endelig kom han blant de ti beste!

Usikker på reglene i skihopp? Lær mer her!

Kombinert er en sport som gjerne blir glemt, noe som er veldig ufortjent. Nordmenn elsker langrenn og nordmenn elsker hopp, og hva er vel bedre enn en sportsgren som inneholder begge deler? Norge har i tillegg gjort det jevnt over veldig bra i kombinert, med helter som Magnus Moan og Jørgen Graabak, som gjorde dobbelt norsk under stor bakke/10 km i Sotsji i fjor. I år sender vi Håvard Klemetsen, Mikko Kokslien, Magnus Moan, Jørgen Graabak, Magnus Krog og Jan Schmid – som alle har gode vinnersjanser; samtlige har vært på pallen i verdenscupen i løpet av vinteren. 

Søndag 22. februar blir en av de desidert morsomste dagene, da det skal deles ut medaljer i alle grener: Lagkonkurranse i kombinert, sprint for menn og kvinner i langrenn og miksa lag for hopplandslaget. Den klassiske tre- og fem-mila er som seg hør og bør de to siste VM-dagene, lørdag 28. februar og søndag 1. mars – som også er noe å glede seg til, også har vi selvfølgelig stafetten, der kvinnene går torsdag 26. og herrene går fredag 27.

Vinterferieukene blir ekstra innholdsrike i år, og TV-en kommer som seg hør og bør til å stå på både i stuer og på kontorer rundt om disse dagene. For å være sikker på at du får med deg alt – og kanskje i tillegg rekker en skitur før Bardal setter seg på bommen, kan du laste ned VM-kalenderen vår – rett på mobilen. 

Trykk på ett av ikonene – og velg ja til å følge kalenderen:
  

Og du – ikke glem at du med RiksTV-appen også har en varslefunksjon, som gir deg mulighet til å få beskjed fem minutter før programmet du vil se starter. Det er kanskje greit å helgardere seg?

Vi gleder oss – til alt!

VM-kalender

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus