Bilde av Snowboardsforbundet. Torstein Horgmo varmer opp til medaljerush.

I kveld braker det løs i Aspen

– Bli med på X Games-uka!

Hvis du ikke har fulgt snowboardlandslaget tidligere er det på tide å kaste seg på nå – i dag går startskuddet for det prestisjefylte Winter X Games i Aspen!

Ti norske snowboardere er invitert til konkurransen som regnes som det absolutt viktigste medaljeracet blant snowboard og fristilutøvere verden over. Blant de ti er favorittene Ståle Sandbech, med tre X Games bronsemedaljer og et OL-sølv fra Sotsji i bagasjen, og Torstein Horgmo som har tre gull og tre sølv fra tidligere X Games. I selskap med kremen av kvinnelige snowboardere stiller fjorårets gullvinner Silje Norendal – klar for å forsvare tittelen som best i verden.

Bilde av Snowboardforbundet, Kjersti Buaas og Silje Norendal i Aspen.

Også på ski har vi med oss et stjerneskudd. Den 19-år gamle twintip-kjøreren Øystein Bråten skal debutere i X Games slopestyle etter en tiendeplass i OL. Gullhåpet tar over stafettpinnen etter Andreas Håtveit som, før han la opp i fjor, hadde tatt fem slopestyle medaljer. I tillegg til Bråten vil norske fristilkjører PK Hunder stille i Big Air. 

Du sitter kanskje inne med noen spørsmål til til Snowboard stjernene? TV 2 –ekspert Jonas Greve er på plass i Aspen og spør stjernene om det du lurer på! Send inn dine spørsmål via twitter med #2vinter. 

Bilde av Snowboardforbundet : Ståle Sandbech tester løypa i Aspen.

Norske utøvere i årets X Games:  Ståle Sandbech (slopestyle + big air), Torstein Horgmo (slopestyle + big air), Aleksander Østreng (slopestyle), Emil André Ulsletten (slopestyle), Torgeir Bergrem (slopestyle + big air), Silje Norendal (slopestyle), Kjersti Buaas (slopestyle), Kim Rune Hansen (big air), Stian Sivertzen (boardercross), Helene Olafsen (boardercross), Øystein Bråthen (slopestyle ski), PK Hunder (Big Air ski).

X Games sendes på NRK sine kanaler fra torsdag til søndag:

Torsdag 22. januar

03:45 Superpipe menn finale ( NRK 1 fredag kl 16:05)

Fredag 23. januar

19:00 Snowboardcross menn og kvinner kvartfinale/semifinale/trøstefinale/finale (direkte fra 1930 på NRK 3)

20:00 Slopestyle elimination menn (direkte på NRK 3)

03:30 Big air runde 1 (lørdag 22:45 på NRK 3)

04:30 Big air finale (lørdag 01:45 på NRK 3)

Lørdag 24. januar

02:00 Superpipe finale kvinner (direkte på NRK 3)

Søndag 25. januar

17:45 Slopestyle finale kvinner (direkte på NRK 2)

19:30 Slopestyle finale menn (sdirekte på NRK 3)

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus