Meny

Årets adventskalendere på TV

Det nærmer seg det som for mange er den koseligste tida på året, nemlig advent og førjulstid.

Pepperkaker, klementiner, sjokoladekalendere, pakkekalendere, fyr på peisen, julemusikk og lange julegavelister er blant tingene som står på planen de neste seks ukene fram mot jul. Og best av alt, og kanskje vel så tradisjonsrikt som de overnevnte tingene: Årets adventskalendere på TV.

Her er oversikten over adventskalenderne fra NRK, TV 2 Zebra og TVNorge.

NRK

Endelig kommer julekalenderen vi fikk nyss om at skulle komme allerede for to år siden, nemlig Snøfall, laget av Synne Teksum og Hanne, Hilde og Klaus Hagerup. I Snøfall møter vi ni år gamle foreldreløse Selma, som mest av alt ønsker seg en ordentlig familie. Hun skriver et brev til julenissen med ønsket sitt, og på magisk vis havner dette brevet i Snøfall – en liten landsby som ligger i en annen dimensjon, helt alene i et evig isøde.

Etter at Selma har en krangel med fostermoren Ruth, havner også hun i Snøfall – der overraskelser, farer og magi venter henne.

Snøfall er en historie om mot til å være seg selv, og mot til å kjempe for det man tror på og møte det man frykter mest. Først og fremst er det imidlertid en historie om å finne ut hvem man hører sammen med.

 Snøfall NRK

Snøfall sendes 1. til 24. desember på NRK Super (klokka 18.00), NRK1 (klokka 18.20) samt på NRK TV i underholdningsportalen (nye episoder legges ut hver dag klokken 06.00).

Vi gleder oss enormt til årets adventskalender fra NRK!

Kom i førjulsstemning uansett hvor du er! Med RiksTV-appen kan du se julekalenderne direkte på mobil og nettbrett – overalt.

App Store   Google Play

TV 2 Zebra

TV 2 Zebra møter vi noen typer vi kjenner godt – og som vises på TV for sjuende gang siden den ble vist for første gang i 1994. Vi snakker selvfølgelig om nissene Fritz, Hansi og Gynter, potetbonden Olaf Sand, potetkona Gjertrud Sand og nåsåen Benny Jensen – vi snakker om The Julekalender.

The Julekalender handler om nissene Fritz, Hansi og Gynter som må ut for å lete etter nissen Gammel Noks spilledåse. Spilledåsen, eller The Playdåse, som spiller hans livsmelodi er i ferd med å stanse, og han trenger nøkkelen for å trekke opp spilledåsen – og dermed redde livet hans. Nissene får med seg et kart og Den Store Klokeboken, en bok som det er veldig viktig at ikke faller i gale hender – spesielt det onde, mørkets folk, Nåsåene.

Hulen nøkkelen ligger i, ligger ikke langt fra en potetåker i Trøndelag. Denne potetåkeren eies av Olaf Sand og hans kone Gjertrud, og parallelt med nissenes kamp for å komme seg hjem til Gammel Nok med nøkkelen, følger vi også Olaf og Gjertrud og deres forberedelser mot jul – og deres møte med den mystiske mannen Benny Jensen.

The Julekalender TV 2 Zebra

The Julekalender vises hver dag fra 1. til 24. desember på TV 2 Zebra klokken 18.40, med reprise rundt midnatt samt dagen etter klokken 18.25.

Husk at du også kan se samtlige episoder fra uka som gikk i ukesarkivet på TV og i RiksTV-appen.

TVNorge

Vi snakker gjensyn med tradisjoner også på TVNorge i år, og de sender ikke bare én – men to julekalendere på kanalen.

Først ut er Den unge Fleksnes, som ble vist første gang på kanalen i 2010. Her møter vi altså Marve Fleksnes som 13-åring; en ganske forvirret sådan. Han er egenrådig som få og med et selvbilde som står i sterk kontrast til hvordan omverdenen ser ham, uten respekt for autoriteter og med motgang som drivstoff – på full fart inn i puberteten. Vi følger Marve og hans forrykende reise gjennom førjulstiden: Modern havner på hvilehjem med diagnosen «støv på hjernen», Marve møter Veronica, blir barnestjerne og finner opp rappen. Dette er jula Marve misforstår alt og tror han er en pikenes jens.

Den unge Fleksnes TVNorge

Rett etter Den unge Fleksnes får vi et gjensyn med Nissene over skog og hei fra 2011. Dette er oppfølgeren til Nissene på låven fra 2001, og vi møter mange av de samme deltakerne her som vi gjorde ti år før: Espen Eckbo og Kristian Ødegård (som også står bak serien), Atle Antonsen, Line Verndal og Henrik Elvestad – for å nevne noen. Da Nissene på låven pariodierte Big Brother og Robinsonekspedisjonen, er det i Nissene over skog og hei realityprogrammet 71 grader nord som i hovedsak parodieres.

Nissene over skog og hei

Den unge Fleksnes og Nissene over skog og hei vises rett etter hverandre fra klokken 19.30 – hver dag fra 1. til 24. desember. Du kan også se programmene i ukesarkivet i Underholdningsportalen på TV og i RiksTV-appen.

TVNorge har også andre godsaker i dagene fram mot jul. Blant annet vises de fire første Harry Potter-filmene – en hver torsdag fra 1. til 22. desember klokka 21.00. I tillegg vises 4-stjernes middag – julespesial fra 29. november til og med 20. desember – en episode i uka. FEM viser en ny julefilm hver kveld klokken 21.30 – fra 1. til 24. desember.

Alt er med andre ord duket for en riktig så god førjuls- og adventstid, og det uansett om du vil se julekalenderne og juleprogrammene direkte, starte dem forfra eller se dem i ukesarkivet – enten det er på TV eller med RiksTV-appen.

Vi teller ned til advent!