Meny

Hektisk, men godt humør når alle avdelinger i RiksTV brettet opp ermene og svarte på henvendelser på Facebook.

Da rikstv.no knelte

Den siste søndagen i januar var RiksTV i nasjonens episenter – og i mange nordmenns tanker. Så mange ville snakke og chatte med oss at hjemmesiden til slutt måtte ta en pustepause. Sammen brettet vi opp ermene.

Parallelt med stormen «Tor» på vestkysten, var det stormen rundt kaffekopp-diskusjonen til Discovery-sjef Harald Strømme, som fikk serverne til å koke på RiksTVs hovedkontor på Økern. 

Når Dagsrevyen mandag kveld besøker vårt kundesenter, kombinert med en lang rekke nyhetssoppslag i nettmediene, går det fra vondt til verre med rikstv.no.

Dobbelt så mange søk på RiksTV enn Netflix

For å illusterere trafikkmengden, kan man enkelt bruke Google Trends for å se omfanget. Netflix som er Norges største strømmeaktør, har til vanlig 10 ganger flere søk på Google enn RiksTV. Søndag og mandag endret dette bildet seg betraktelig som du kan se i grafene under. 

Facebook ble vår nettside i et døgn

Når rikstv.no er nede, er vårt ansikt til verden visket bort. Det er fryktelig frustrerende for våre kunder som ønsker seg god kundeservice, det er umulig å bestille produktene våre, og ikke minst er det frusterende for alle menneskene i RiksTV-laget som til daglig er avhengig av nettsiden som sitt arbeidsredskap nummer en. 

På grunn av den store usikkerheten når vi kunne forvente at RiksTVs servere fungerte igjen, besluttet vi raskt at RiksTVs Facebook-side skulle være vår primære hjemmeside inntil videre. På hovedkontoret på Økern brettet vi alle opp ermene. Til og med administererende direktør svarte på mange av Facebook-meldingene som rant inn både fra eksisterende kunder, og fra de som var nysgjerrige på oss. Over 20 mennesker svarte på henvendelser, bare på Facebook, frem til det ble langt over senkveld mandag. Kundesenteret ble raskt bemannet opp og besvarte en lang kø av henvendelser. I dag fortsetter arbeidet med å kontakte de vi ikke har rukket å svare. Vi jobber fremdeles på spreng. 

Vi beklager nok en gang kaoset dette har medført for både eksisterende kunder og for de som ønsker å bli kjent med oss. Vi har lært mye av det siste døgnet. Heldigvis fant vi til slutt den komplekse feilen som førte til nedetiden. Den er nå rettet. rikstv.no er oppe igjen.

Det er imidlertid én ting vi aldri er usikre på, og det er at vi skal gi deg den beste TV-underholdningen, og en kundeopplevelse du aldri kommer til å glemme.