Meny

Inside Amy Schumer

– sesongpremiere på Comedy Central

Har du fått med deg fenomenet Amy Schumer? Dama uten filter, som liker å sjokkere, som harselerer med alt fra politikk, forhold, sex og kjønnsproblematikk? Hun som i fjor skrev manus til og hadde hovedrollen i den romantiske komedien Trainwreck, og som siden 2013 har hatt sitt eget TV-show, Inside Amy Schumer – et TV-show som vant Emmy Awards i fjor, og som har sin fjerde sesongpremiere på Comedy Central søndag 24. april klokken 22.00?

Hvis ikke, bør du merke deg navnet, for denne dama er virkelig verdt å få med seg. 

Amy Schumer begynte å opptre som stand up-komiker i New York, og stakk i 2007 av med fjerdeplassen i NBCs komikerkonkurranseprogram Last Comic Standing. Etter noen år, og etter et par biroller i blant annet 30rd rock og Curb Your Enthusiasm, fikk hun fast plass i panelet i Comedy Centrals Roast of Charlie Sheen - noe som igjen førte til at hun fikk sitt eget program på kanalen, nemlig Inside Amy Schumer.

Inside Amy Schumer har gjort det veldig bra som TV-program, men har kanskje gjort det aller best på YouTube. Et eksempel her er en av hennes mest populære videoer, Milk, milk, lemonade, som en ren parodi på alle musikkvideoer som inneholder twerking og menn som hyller kvinnenes bakdel – der hun også har fått med seg Amber Rose og Method Man. Videoen er sett over sju millioner ganger, og hun er med det Comedy Centrals mest populære figurer på YouTube – kun slått av Key & Peele. Denne videoen er for øvrig typisk Schumer; hun harselerer med kjønnsrollemønstre på en vulgær og selvutleverende måte – og folk elsker det.

Nettopp fordi hun tar opp temaer som feminisme på den måten hun gjør, blir hun applaudert både i sosiale medier og i pressen, og Huffington Post har blant annet kalt henne den modigste komikeren i Amerika.

Nå er altså denne modige, morsomme og grensesprengende dama tilbake på skjermen, og i den ni programmer lange sesong fire starter, kanskje ikke overraskende, med temaet Sex og samliv, og hvorfor du aldri kan bli for mye eksponert. I sesong fire har Amy Schumer også med seg en god bukett med kjente gjester, blant annet Selena Gomez, Jake Gyllenhaal, Maggie Gyllenhaal, Liam Neeson, Harvey Keitel, Jennifer Hudson, Lena Dunham, Julianne Moore, Steve Buscemi, Amber Rose, David Spade, Questlove og Perez Hilton.

Se promo for sesong fire av Inside Amy Schumer:

 

 

Inside Amy Schumer har sesongpremiere på Comedy Central 24. april klokka 22.00. Se den da – eller benytt deg av Comedy Centrals ukesarkiv, og se den når du vil sju dager etterpå.

Kos deg – og husk pute :)