Meny

Årets påskekrim på TV

– Komplett oversikt over årets påskekrim!

Påsken er uten tvil et av årets absolutte høydepunkter. Deilige dager på hytta med påskelam, mengder med påskegodt, påskequiz, og lange skiturer etterfulgt av en appelsin, noe godt i termosen og en Kvikk Lunsj i solveggen, er et absolutt must for den perfekte påske. Men det kanskje aller viktigste er påskekrimmen på TV! Tradisjonen tro sender heldigvis TV-kanalene mengder med krim – og vi har oversikten. 

Årets påskekrim på TV 2 er And Then There Were None, basert på Agatha Christies krimbok med samme navn. NRK skuffer sjelden på påskekrim-fronten og sender hele tre britiske påskekrimmer. På C More kan du se en rekke prisbelønte og populære filmer.  

Påskekrim på NRK:

Nedgravde hemmeligheter 

Et lik blir funnet i en gammel bygning og Cassie Stuart, en av Londons smarteste detektiver, blir satt på saken. Liket viser seg å være unge, hjemløse Jimmy Sullivan, som ble myrdet i 1976 den gang bygningen var et herberge. I hans dagbok finner etterforskerne spor som peker mot fire mistenkte. Etter hvert som de fire mistenktes hemmeligheter blir avslørt, begynner deres nærmeste å lure på hva annet de skjuler og hva de er i stand til å gjøre.

Nedgravde hemmeligheter

Første episode av Nedgravde hemmeligheter sendes mandag 21. mars kl. 21.30 på NRK1. Deretter sendes to episoder tre kvelder på rad (22., 23 og 24. mars). 

Ingen utvei 

Fengselsbetjent Murdoch følger den unge, kvinnelige fangen Jules Hope til sykehus. Mens de er der, får Murdoch en telefon fra sin gravide datter Lucy som er kidnappet. Hun sier at han må hjelpe Jules å rømme, ellers kan hun og hans ufødte barnebarn komme til skade. 

Tidligere samme dag får etterforsker Susan Reinhardt melding om en alvorlig hendelse, og drar til åstedet. I en utbrent bil finner de et lik. Førerkortet viser at det er Jules' bror, Daniel. Finnes det en sammenheng mellom drapet på Daniel og Jules flukt?

Ingen utvei

Ingen utvei er en krimserie i tre deler. Alle episodene sendes torsdag 24. mars kl. 21.40 på NRK1. 

Unge inspektør Morse

Oxfords brilliante, unge detektiv Endeavour Morse er tilbake i den tredje sesongen av den populære dramaserien. Handlingen foregår våren og sommeren 1967, og etterforskeren får fire nye mysterier å løse. Morse er full av selvmedlidenhet etter å ha blitt suspendert fra Oxford-politiet. Men detektiven i ham våkner når en ung kvinne på uforklarlig vis forsvinner fra et spøkelsestog og deretter blir funnet drept.

Unge inspektør Morse

Unge inspektør Morse sendes lørdag 26. mars, søndag 27. mars og mandag 28. mars på NRK1. Første episode sendes fredag 25. mars kl. 21.10 på NRK1. 

Påskenøtter

Ingen påske uten påskequiz! Tradisjonen tro byr Øystein Bache og Rune Gokstad på påskenøtter for hele familien.

Påskenøtter

Også i år får du brynt quiz-kunnskapene dine med nye oppgaver. Påskenøtter starter på NRK1 mandag 21. mars kl.19.30. 

NRK Super:

Påskemorgen vises på NRK Super hver dag i hele påsken, fra lørdag 19. mars til søndag 27. mars, fra kl. 07.30 til 12.00. Søndag 20. mars begynner barnas egen krim: Superkrim, kl. 09.50 på NRK Super. 

Påskekrim på TV 2:

The Night Manager

På et hotell i Kairo, under den arabiske våren, får nattevakten Jonathan Pine en forespørsel om å hjelpe den elegante kvinnen Sophie Alekan, elskeren til den mektige og fryktede eieren av hotellet. Sophie forteller ham detaljer om en omfattende våpenavtale som kan knuse folkets revolusjon.

Motivert til å gjøre det moralsk riktige valget, tar nattevakten Pine kontakt med sine venner i den britiske ambassaden. Men skjebnesvangre valg og tilfeldigheter fører ham inn i det grumsete miljøet til forretningsmann og våpenhandler Richard Roper (Hugh Laurie): en livsfarlig og nådeløs mann. Men noe går fryktelig, fryktelig galt, og Sophie blir drept.

Tre år senere har Pine har fått seg ny jobb på Meisters hotell i de sveitsiske alpene. En dag dukker ingen ringere enn verdens farligste våpenhandler opp, nemlig Richard Roper. 

The Night Manager

TV 2 sender hver kveld to episoder av kritikerroste The Night Manager – fra mandag 21. mars til og med torsdag 24. mars. Første episode sendes mandag 21. mars kl. 21.40 på TV 2. 

And Then There Were None

Ingen påske uten Agatha Christie! And Then There Were None er basert på Agatha Christies bestselgende krimbok med samme navn.

Handlingen er satt til 1939 i et Europa på kanten av andre verdenskrig. Vi følger ti karakterer med tvilsom fortid som alle blir lurt med til «Solider island», en isolert øy utenfor sør-England. På øya forsvinner de én etter én på mystisk vis, og det går opp for gruppen at de har en morder blant seg. Hvem vil overleve? Hvem er morderen?

And Then There Were None

Episode 1 av And Then There Were None, vises fredag 25. mars kl. 21.40 på TV 2. Episode 2 vises lørdag 26. mars kl. 21.40 på TV 2. 

Påskefilmer på C More:

Har du et abonnement på C More kan du se en rekke prisbelønte og populære filmer i underholdningsportalen. Her er noen utvalgte: 

Poltergeist

Gil Kenans nyinnspilling av den Oscarnominerte skrekkfilmklassikeren fra 1982. Onde krefter hjemsøker familien Bowens hus og de skremmende angrepene eskalerer. Når den yngste datteren blir fanget samles familien i et siste forsøk på å redde henne før hun forsvinner for alltid.

Poltergeist vises på C More First torsdag 24. mars kl. 21.00. 

Ride Along 

Actionkomedie med Ice Cube og Kevin Hart som politietterforskeren James og sikkerhetsvakten Ben. James tar Ben med på en runde for å vise ham at han ikke har det som trengs for å bli politi, og at han heller ikke er hans søster verdig, men det viser seg at Bens ordrappe munn er like farlig som kulene som suser mot dem.

Ride Along vises på C More First fredag 25. mars kl. 21.00.

Godzilla

Godzilla er et spektakulært filmeventyr som byr på et møte med monstrenes monster.Også denne gangen er det kjernekraft som vekker monsteret fra dvalen. Jorden stilles overfor ondskapsfulle, radioaktive skapninger som truer menneskehetens eksistens ved å utrydde alt på sin vei. 

Godzilla vises på C More First lørdag 26. mars kl. 21.00.

Med ønske om en deilig påske!