Meny
  • Arsenal Tottenham Premier League

KAMPEN OM LONDON

Erkerivalene Arsenal og Tottenham kniver begge i toppen. På søndag barker storhetene sammen til årets første virkelige London-derby.

Endelig er det tid for årets første North London Derby! Og rammene kunne knapt vært bedre for et intenst, nervøst og beinhardt oppgjør – det skiller kun tre poeng mellom lagene, som begge klorer seg fast til toppen. Halve London kommer til å være i fyr og flamme fra søndagsfrokosten og vel så det!

Intenst elsk/hat

Arsenal mot Tottenham er en eviglang, konfliktfylt London-historie med spillere og supportere som elsker å hate hverandre. Og for noen kamper lagene har hatt seg i mellom! 4-4-kampen i 2008  må være en av Premier Leagues mest underholdende, noengang. Siste storseier kom i 2012 da Wengers menn valset over Tottenham i et smått sensasjonelt 5-2-oppgjør. Selv uten de store sifrene på tavla har møtene på Emirates har vært tette, intense og knallharde. Denne runden vil ikke ett poeng være nok for noen av lagene, så her kan det bli ordentlig fyr i teltet! 

Kane tilbake

Er det én spiller denne matchen betyr ekstra mye for er det Harry Kane. Født og oppvokst som Spurs-fan er det ikke et eneste lag i ligaen han heller vil avgjøre mot enn Arsenal. Utrolig nok løper ryktene om at goalgetteren kan være tilbake etter seks uker med skade til søndag, Det må være lov å håpe at unggutten kan ende med et matchavgjørende innhopp? Når det er sagt, både Alexis Sanchez og Olivier Giroud ser livsfarlige ut. Dette kan bikke alle veier!

Potensielle bananskall og knokkelkamper

Selvom Arsenal - Spurs er rosinen i pølsa er det selvsagt nok av andre severdigheter denne runden også. Manchester City feide over Barcelona i Champions League, og skal opp mot et Middlesbrough i medvind. Snakker vi et bananskall for Guardiolas menn? Samme kveld skal beistet Romelo Lukaku tilbake til Chelsea for å fortsette den gode trenden både han og resten av Everton-laget er inne i. Søndag er det altså duket for Arsenal - Tottenham før Klopp og Liverpool prøve å forlenge sin rekke uten tap mot Watford. Helga avsluttes på best mulig vis – vi snakker god, gammeldags knokkelkamp mellom fjorårsvinner Leicester og et brutalt West Brom. Se opp for møkkavær, møkkataklinger og typiske engelske møkkascoringer. 

Ut og se på sluddet? Det har du jo hele vinteren på å gjøre! Her er det bare å forskanse seg inne og telle ned til Arsenal - Tottenham!

God runde! 

Runde 11 i Premier League ser du på TV 2 Sport Premium