Meny
  • pep

Slaget om tabelltoppen raser videre

Det knives i toppen i Premier League. Denne helga utkjempes den viktigste kampen i London.

Etter denne runden er en tredjedel av sesongen tilbakelagt og det er tettere i toppen enn noengang.  Hver eneste runde står det usedvanlig viktige poeng på spill, noe som betyr at lørdagens første kamp mellom Burnley og Manchester City plutselig byr på uventa spenning! Burnley henta nemlig tre poeng mot Liverpool, slo Everton, spilte uavgjort mot United og var maks uheldige som ikke fikk poeng mot Arsenal. Dette kan fort bli tøffere enn det ser ut som på papiret for den blaserte, lyseblå gjengen fra Manchester. Se opp for duellen mellom Burnleys keeper Tom Heaton som har hatt en fantastisk sesong så langt  og Citys Yaya Touré som endelig er tilbake!

Lokalt Londonoppgjør i flomlys
Lørdagen fortsetter å levere når Liverpool som ikke har tapt på ti runder er tilbake foran hjemmefansen på Anfield. På motsatt halvdel står et sultent Sunderland som har begynt å se bedre ut. Stripete Southampton klarte å stjele poeng forrige runde – kan stripete Sunderland klare det samme?

Skal du, av en eller annen uviss grunn, kun velge en enkelt kamp denne runden anbefaler vi å holde av lørdag kveld. Et lokalt London-oppgjør i flomlys – kan det bli bedre? 18.30 møter nemlig Chelsea Tottenham på Stamford Bridge og vi spår en kjempekamp. Spurs sto for forrige helgs største bragd da Harry Kane snudde 1-2 til 3-2 på overtid mot West Ham. Motstander og serieleder Chelsea ser på sin side beinharde ut. Hazard, Premier League-toppscorer Costa og Pedro kunne scora en drøss mot Middlesbrough og er disiplinerte bakover og underholdende og festlige fremover på banen. Nervene kommer til å stå i helspenn i begge leire, og ingen kommer til å ville avgi poeng. Ah – det  er slike kamper som gjør Premier League så fantastisk!

Solid Søndag
Søndagen er også av det strålende slaget. Arsenal fikk bare ett poeng forrige helg og møter uberegnelige, men morsomme Bournemouth. Alt annet enn knusende seier vil være uhyre skuffende for Gunners-fansen, som lett undervurderer kontringsstyrken til norske Joshua King og resten av angrepsrekka til Bournemouth. Manchester United halter videre og møter et såret West Ham i desperat i poengnød og helga avsluttes med Ronald Koeman som skal tilbake til det Southampton han dro fra, denne gang som Everton-manager.

Julegavehandel på det lokale senteret proppfullt av barnefamilier og ribbelukt? Hva med en gave til deg selv i stedet?


God runde! 

Kanonhelgen ser du som vanlig på TV 2 Sport Premium