Meny

Slaget om Manchester

Rødt mot blått. Øst mot vest. Mourinho mot Guardiola. Dette er kampen du ikke kan gå glipp av!

Landslagspause. Ett av de absolutt kjipeste ordene i det norske vokabularet. Det er bare å takke fotballgudene for at prøvelsene endelig er over. Heldigvis har maktene der oppe sørget for at vi belønnes for strevet med en fantastisk runde. Når United og City barker sammen på Old Trafford 13.30 på lørdag står utvilsomt ett av årets store høydepunkt for døra. 

Mourinho vs. Pep 

Manchesterderbyet er alltid en spesiell affære, og etter at City ble å regne som med i toppen har det plutselig vært mer enn prestisje som står på spill. Som om det ikke var nok fyr i oppgjøret fra før av, er det jaggu pøst enda mer tennvæske på grillen i år. Takket være managerskiftene i begge lag er det ikke lenger bare rødt mot blått eller øst mot vest. Nå er det også Mourinho mot Guardiola. 

De to managergeniene har hatt et betent forhold i årevis og ingen av dem har vegret seg for å si det høyt. Mourinho har beskyld Barcelona og Guardiola for å høste fordeler av dommere og forbund, mens Guardiola har brukt hele pressekonferanser på Mourinho og kun Mourinho. Det mest omtalte stikket kom dog i 2011 da Mourinho i et absurd øyeblikk dytta pekefingeren i øyet til Guardiolas assistent Tito Vilanova som respons på en knallhard takling fra Cesc Fabregas. Hva som skjer når de to står ansikt til ansikt på Old Trafford er vanskelig å si, men med to rivaler som hater hverandre på tribunen så vel som på sidelinja kommer det til å koke fra første stund! 

De store spørsmålene

Snakker om usportslig opptreden og mangel på selvkontroll: Agüero fikk tre kampers karantene av FA etter den totalt meningsløse albuen han sendte i ansiktet til Winston Reid i møtet med West-Ham forrige runde. Vi blir dermed snytt for superduellen mellom Agüero og Zlatan, men samtidig er det store spørsmålet hva tapet av Agüero betyr for matchen. Går City ut med unggutten Iheanacho på topp, eller blir det er variant med Nolito eller Sterling som såkalt falsk nier for å prøve å utnytte kontringene maksimalt?  

Samtidig er det mange spørsmål også rundt United. Dette er tross alt den første matchen Mourinhos menn møter ordentlig, solid motstand. Klarer ungguttene Pogba og Bailly å beholde roen i heksegryta på Old Trafford? Og kanskje viktigst – hvor mye betyr Zlatan i kamp som dette?

Vi anbefaler særs lite blunking mellom 13.30 og 15.30 – her vil du ikke gå glipp av ett eneste sekund. 

Nytt Anfield, nye biler og ny giv i Everton?

Mye handler om Manchester denne runden, men selvsagt brygger det opp til underholdning andre steder på øya også. Rett borti høgget tar Liverpool imot Leicester i årets første hjemmekamp. Anfield har fått en enda større hovedtribune og huser nå flere gale scousere (og vestlendinger) som trenger en kamp hvor Klopp, Coutinho og forsvarsrekka overbeviser. Leicester har på sin side hatt viktige, utenomsportslige ting å slite med. Kremt. Det har nemlig vært mye forvirring etter at samtlige spillere fikk identiske BMW-er i bonus for ligaseieren i fjor. Hvilken bil tilhører egentlig hvem? Mulig en del Liverpool-supportere bør håpe Jamie Vardy forblir på en parkeringsplass i Leicester, så de slipper en reprise av denne vakre ydmykelsen akkurat når nye Main Stand skal innvies. 

ArsenalSouthampton lover også bra, spesielt om Arsenal kan holde på formen. Innsidertips: bruk 90 minutter på å se et Everton-lag som har åpnet bedre enn på mange, mange år under Koeman. Og mens United eller City avgir poeng  på Old Trafford er spørsmålet om Conte og Chelsea klarer å følge opp den prikkfrie sesongstarten med tre nye poeng mot Swansea på søndag.

Husk at båten kan tas inn og hytta stenges i neste landslagspause – denne runden her vil du virkelig ikke gå glipp av! 

 

God runde! 

Har du fortsatt ikke skaffet deg TV 2 Sport Premium? Her kan du bestille deg fotballmoro for helgen!