Meny

Blårød fredag

Endelig er det tid for en ny fredagskamp! Endelig et nymotens hatoppgjør. Endelig Chelsea – Liverpool! 

Nytt hat

I gamle dager (da fotballspillere hadde svarte sko, kort hår og lagene var sponset av de lokale kullgruvene) var ChelseaLiverpool langt fra noe intenst derby. Ganske vennskapelig. Ofte god fotball og ofte mange og vakre mål. Spillerne tok hverandre pent i hendene etterpå og drakk en liten pint sammen. Men vendepunktet, det kom 11. mai 2003. I 2002/2003-sesongen sto den siste Champions League-plassen nemlig mellom Chelsea og Liverpool. Selv uten oligarken Abramovich ordentlig inne i klubben hadde Chelsea spillere som Gudjohnsen og Zola på laget og en manager i Claudio Ranieri som senere kom til å vinne Premier League med Leicester. Liverpool tok ledelsen, og Champions League-plassen så ut til å være med hjem til Merseyside, før Chelsea kom tilbake og snudde oppgjøret. Da Steven Gerrard kastet seg inn i  en svinetakling og et fortjent rødt kort, var kampen i realiteten ferdig. Chelsea vant 2-1 og tok plassen fra Liverpool. 

Rik historie

I kjølvannet av  2-1-kampen kommer det legendariske møter på rekke og rad: Mourinho og Benitez' iskalde, taktiske møter, som fikk litt ekstra krydder da Chelsea vant sin første tittel på 50 år. Temperaturen økte selvsagt da Chelsea var nær å kjøpe Steven Gerrard og faktisk kjøpte gullgutten Fernando Torres, og av de intense og dramatiske Champions League- møtene med John Arne Riises selvmål og mål som aldri var inne som høydepunkt/lavmål. I hvert fall frem til Suarez satte tennene i Ivanovic. Også var det Steven Gerrard som skled bort Liverpools sjanse til å ta sitt første ligagull siden 1990 mot, ja… nettopp Chelsea.  Med andre ord – når de to lagene barker sammen på fredag klokka 21.00, har de en ganske så rik historie å vise til, og det blir alltid dramatikk, situasjoner og underholdning. 

Diego Costa

Chelsea startet sesongen knallsterkt, og virket nær umulige å bryne seg på. Frem til forrige helg da Swansea utrolig nok stakk av med poeng i en merkverdig kamp Chelsea fort kunne tapt uten Diego Costa. Det er vanskelig å snakke om Chelsea uten å snakke om Costa, og det er vanskelig å snakke om Costa uten en blanding av irritasjon og beundring. Burde han vært utvist igjen? Burde scoringa vært godkjent? Kommer han til å få et nytt rødt mot Liverpool? 

Liverpool har hatt sitt feilskjær borte mot Burnley – bortsett fra det har scouserne imponert med fire mål både mot Arsenal og Leicester.

Med andre ord kan det bli både kort- og målrikt når Conte og Klopp møtes i Premier League for første gang til et av de største oppgjørene i moderne britisk fotball. 

Jada, vi vet at fredag eeeegentlig er tacodag, men prøv å lure i samboeren litt hjemmelagd steak&kidney-pie foran TV-en akkurat denne fredagen, så skal du se du får med deg kampen!

God runde!

 

Har du fortsatt ikke skaffet deg TV 2 Sport Premium? 
Her kan du sørge for å få med deg de neste rundene!