Meny
  • TV 2 Sport Premium Liverpool

Mandag ser vi rødt!

På mandag er det klart for ett av de største hatoppgjørene i Premier League når Liverpool tar imot Manchester United. Se opp for flygende taklinger, fanatiske fans og de virkelig store følelsene!

Joda, det er andre kamper den runden her. Lørdag tar Chelsea imot Leicester og både Manchester City – Everton og 'Boro – Watford kan blir riktig så fine oppgjør, men la oss være ærlige … Denne runden kretser alt rundt mandag kveld og Liverpool - Manchester United på Anfield.

De aller største følelsene

Når de to mestvinnende lagene i England løper ut til The North West derby manes de aller største følelsene i fotballen frem. Rivaleriet er rett og slett så sterkt mellom byene, lagene og supporterne at det er dømt til å koke. Selv reservelagskampene mellom disse to lukter det svidd av. På nittitallet brakk Liverpools Neil Ruddock begge bena på Andy Cole i en b-kamp. Unnskyldningen etterpå? Han mente ikke å ødelegge begge bena, kun det ene. Liverpool-legende Steven Gerrard nektet å spare på Mancehster United-trøyer han hadde byttet til seg fordi han ikke ville ha slikt i hus. Ryan Giggs har uttalt at han ble opplært til å hate Liverpool fra det øyeblikket han flyttet til Manchester fra Wales. Og blant de mer berømte episodene: Da Wayne Rooney banka inn vinnermålet i 2005, ble han pepret med mynter og lightere av hjemmefansen. En supporter gikk litt lenger, og valgte å kaste mobiltelefonen sin etter Rooney i raseri.

Historien tilsier altså at det fort kan koke helt over. Tro ikke at det blir noe mindre hatsk i flomlysene på Anfield på mandag selvom det er færre lokale helter enn før – disse klubbene leker ikke nabooppgjør. 

Liverpool - Manchester United ser du på TV 2 Sport Premium mandag 17. oktober klokken 21.00!

Lever sitt eget liv

Det siste tiåret har Manchester United hatt et ganske godt tak på disse Anfield-kampene med tre seire på de siste fire i Premier League. Uten at det gjør dem til soleklare favoritter; Liverpool er stadig på vei oppover, og etter tapet mot Burnley har laget virkelig imponert. Jürgen Klopp har kun sittet i sjefsstolen et lite år, men forandringene er merkbare, entusiasmen boblende og angrepsspillet forrykende. En time lenger østover ser United ut som et lag man ikke blir helt klok på, og hvor unggutta og (verdens mest sympatiske mann) Juan Mata har vært lyspunktet. Akkurat nå virker det helt i det blå om United konkurrer om tittel eller Europa League-plass i mai. Stort sett betyr slikt lite når lagene smeller sammen. “Kampene lever sitt eget liv” som TV-eksperter ynder å si. 

Mourinho vs Liverpool

Som om oppgjøret ikke var betent nok allerede, sitter godeste Mourinho på benken til United – en mann som aldri har kommet spesielt godt overens med Liverpool by, men som er skapt for kokende blod, høy puls og omdiskuterte situasjoner. De nitti minuttene er nesten umulige å spå utfallet av, men et par ting er vi rimelig sikre på: Det kommer til å bli tett, jevnt og intenst. Dommer Anthony Taylor kommer til å få en av de mest hektiske kveldene i karrieren. Og hvis du er over middels interessert i fotball kommer du til å være gjennomsvett i ellevedraget.

Det styremøtet i borettslaget mandag kveld kan du bare glemme – årets viktigste kamp for de to største lagene i England er virkelig ikke noe du vil gå glipp av! God runde!