Meny
  • Presidentfilmer

Tema: USA-valget

Det hvite hus-filmer i Filmleie

I dag avgjøres det hvem som blir USAs neste president. Det har vært en valgkamp utenom det vanlige: skitnere, sintere og mer høylydt enn noengang. 

Mens vi venter på det endelige utfallet, om det blir Hillary Clinton eller Donald Trump som erstatter Obama i «The oval office», har vi funnet frem noen hvite hus-filmer du kan leie i Filmleie, som på hver sin måte belyser amerikansk politikk. God valgnatt!

Maktens menn

Maktens menn er en historie som preges av sex, ambisjoner, svik og hevn. En ung pressetalsmann blir offer for maktspillet bak kulissene i det politiske livet med alle dets forræderiske knep og fristelser.

The Butler

The Butler er den virkelighetsinspirerte historien om Cecil Gaines: Mannen som arbeidet som butler for syv presidenter i årene 1952-1986. I løpet av denne tiden var han vitne til mange av de store verdensbegivenhetene fra maktens indre rom. Han forble lojal mot Det hvite hus’ presidenter helt fram til han pensjonerte seg. For mange i politikken var han ikke «bare» en butler, men en sann venn.

The Campaign

Kongressmedlemmet Cam Brady har sittet trygt på sin politiske trone i North Carolina i mange år. Planen hans er at det skal fortsette sånn, men når det er tid for årets valg støter han på uventet motstand.

Lincoln

Sjelden har det blitt krevd mer av en amerikansk president. Mens borgerkrigen raser gjør Abraham Lincoln alt i sin makt for å skape fred, forene nasjonen og avskaffe slaveriet. Det kreves mot og handlekraft utover det vanlige for å fatte de beslutningene som vil påvirke kommende generasjoner. Steven Spielbergs film skildrer de siste dramatiske månedene i president Lincolns liv.


 

Lurer du på hvordan du får tilgang til Filmleie?

For å leie filmer i Filmleie må du ha en SMART-boks koblet til internett. 

Slik kobler du til SMART-boks:

1) Med kabel: Har du nettverksuttak eller router i nærheten av TV-en, kan du koble denne direkte til mottakeren med en nettverkskabel.

Hvis nettverksuttaket eller ruteren ikke er i samme rom som TV-en, må du koble til nettverkskabelen med en nettbro. Følg instruks for oppkobling av nettbro

Slik kobler du til SMART-boks II:

1) Med kabel: Har du nettverksuttak eller router i nærheten av TV-en, kan du koble denne direkte til mottakeren med en nettverkskabel.

2) Wi-Fi: Koble til trådløst nettverk (trinn 9 - 11) ved å velge nettverket som kommer opp på TV-skjermen. Vi anbefaler at ruteren din er av nyere dato. Eldre modeller er ikke dimensjonert for det høye tempoet ved dagens dataoverføring – og dermed vil tjenestene i RiksTVs underholdningsportal ikke fungere optimalt.